maanantai 5. heinäkuuta 2010

Historian harrastamista

Talouselämän viimeinen numero ennen kesätaukoa keskittyi perinteiseen tapaan kevyisiin harrastusaiheisiin. Näiden joukossa - yllätyksekseni - historia otsikolla Intohimona eilinen ja ingressinä "Historiaa voi harrastaa kotisohvalla istuen. Yllättävän monet kuitenkin nousevat ylös ja herättävät historian henkiin."

Historian elävöittämisestä on haastateltu Classic Old Western Societyn jäsentä sekä Elävä keskiaika ja Harmaasudet -yhdistysten puheenjohtajia. Tekstissä mainitaan että Etulinja-niminen yhteisö on julkaissut YouTubessa talvisotaelävöityksiään (näin asia artikkelissa sanottiin, Etulinjan oma sivu ja videot vaikuttavat yleisesti viime sotien ajalta.).

Suuren yleisön historiaharrastuksena esitellään historiasta lukeminen. Tätä edustaa jutun haastatteluissa kaksi pukuun pukeutunutta herraa, joita vaikuttaa kiinnostavan erityisesti tekniikan ja talouden historia.

Lisäksi mainitaan Historian ystäväin liitto, jonka sihteeri Julia Burman on todennut "Ihmiset alkavat usein kiinnostua historiasta kolmenkymmenen ikävuoden jälkeen ja kysellä, mistä kaikki onkaan tullut." Kerrankin ikäyleistys, johon sovin. Sukututkimuksen yhteydessä kun niin kovin usein puhutaan eläkeikäisten innostuksesta. Apropoo sukututkimus, ei ole historian harrastamista toimittaja Sami Rainiston silmissä?

Ei kommentteja: