keskiviikko 14. lokakuuta 2009

DVD inventaario

Eksyin viime viikolla BBC:n kauppaan ja laitoin käynnin päätteeksi menemään tilauksen ihan-pienestä-määrästä historia-aiheisista DVD-levyistä. Ennenkuin ne rantautuvat, niin katsaus jo hyllyssä seisoviin:Cedercreutzin museon kaupasta ostin levyn Pellosta pöytään maasta isien. Lyhytelokuva maatilan töistä Uotilan tilalla entisaikaan ja nykyisin. Olen katsonut ainakin kerran. Lämminhenkistä perinnetietoutta Harjavallasta. Parhaiten jäi mieleen jääsillanteko, jollaista en muista Kokemäen puolelta kerrotun. Rannan jäästä leikattiin pitkä kappale, joka sitten käännettiin ja hyvällä onnella saatiin kerralla tarttumaan vastarantaan.

Loput levyt ovat Ruotsin television verkkokaupasta.

1000 år. En Svensk historia kestää vain kaksi tuntia eli vauhti on reipas. Olen katsonut ainakin 1500-luvun kohdan, jossa veneellä vietiin verohaukia Hämeenlinnaan. Pitäisi varmaan katsoa uudelleen.

Svenska slag med Per Dahlberg. Historisk serie om Karl XI:s blodiga krig on tullut katsottua ja tännekin raportoitua.

Nisse Hults historiska snedsteg, en någorlunda sann historia oli Monty Python- tyylistä hupailua eikä tietoa. Taisi jäädä muutama jakso katsomatta, kokonaispituus 3 tuntia.

Linné och hans apostlar. En dramadokumentär i fyra delar jäi muistaakseni myös kesken... uups. Tämä oli kyllä oikein mukavanoloinen, muistaakseni.

Hermans historia samlingsbox - 15 avsnitt. Tätä ei ole kuin 8 tuntia, josta olen katsonut ainakin jakson Svenska Ostindiska Compagniet, joka valitettavasti on yksi harvoista, joka ei kerro kuninkaallisista.

Stenristarna käsittelee Etelä-Skandinavian esihistoriaa kolmen tunnin jakson verran. Nämä olen kaikki katsonut ja katson varmaan toiseenkin kertaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen vastaavan jääsiltajutun kuullut isäni muisteluina omasta lapsuudestaan, nimenomaan Kokemäeltä.

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Täytyy kysellä tutuilta missä oli tähän sopivia joen virtauksia.