perjantai 28. elokuuta 2009

Taiteiden yö Helsingissä

Taiteiden yön (viime perjantaina) pointti meikäläiselle on (illan) ilmaiset museot. Yleensä Akateemisen kirjakaupan pokkarialennuskin kiinnostaa, mutta kun olen pari kuukautta yrittänyt raakata kirjahyllyä ei ollut oikea aika.

Aloitin kaupunginmuseosta (joka on aina ilmainen). Siellä oli hauska kuva-arvoitus, jossa sai miettiä mikä ei kuulu joukkoon. Tuli katsottua kuvia paljon tarkemmin ja keksittyä aika luovia vastauksia. Oli oikeastaan pettynys, että museokaupassa oli "oikeat" vastaukset. Ja että useimmat omistani oli "väärin".

Olin ajatellut otattaa kabinettikuvan, mutta en sitten ollut oikealla tuulella.


Siirryin postimuseoon, jossa en ollut käynyt remontin jälkeen. Hirveän iso. Ja kirjenäyttely oli paljon mielenkiintoisempi kuin odotin, olisi pitänyt käyttää siihen vieläkin enemmän aikaa. Vanhimmat kirjeet todistivat mielestäni jälleen ihmisluonnon muuttumattomuudesta. Sata vuotta ennen ajanlaskun alkua äiti kirjoitti poliisiviranomaisille syyttäen tytärtään kaulakorun varastamisesta. Ja mies kirjoittaa viranomaisille väittäen avovaimonsa tulleen vietellyksi.
Suloisin kirje oli 1600-luvulta. 5-vuotiaan Gustaf Gyldenstolpen viesti veljelleen, jossa puhuttelut ja allekirjoitukset kohdallaan, mutta sisältö puuttui täysin.

Sitten Luonnontieteelliseeen museoon, jossa en myöskään ollut käynyt remontin jälkeen (enkä 30 vuoteen muutenkaan). Vaikutti mielenkiintoiselta, mutta minun biologian pohjatiedoillani käyntiin pitäisi varata kokonainen päivä.

Sitten Sinebrychoffiin, jossa oli Hallwyllin kokoelmasta mm. Brughel. Taulu, jota voisi katsoa kovin kauan.

Lopuksi museoon, joka on 200 metrin etäisyydeltä kotoani. Eli jossa en ole koskaan käynyt. Helsingin museoautokeskukseen ei päässyt ilmaiseksi, mutta 80% alennus riitti nuukailuksi ja anti personallisessa näyttelyssä tyydyttämään vähemmän autoista kiinnostuneen tarpeet.Ei kommentteja: