tiistai 24. helmikuuta 2009

Kotiseuturetki

Sunnuntaina oli asiaa Töölöön, joten päätin kokeilla pätkän verkosta löytynyttä kotiseutureittiä Kivikaupungin puutalokierros. Osoittautui haasteellisemmaksi kuin odotin, sillä kartassa oli 28 numeroa ja selosteessa 27 eivätkä nämä täsmänneet aloituskohdassani. Onneksi maisemat eivät olleet aivan vieraita.

Kuvassa Punavuoresta 1990-luvun alussa Kaisaniemeen siirrettyjä rakennuksia. Kaupunginmuseon sivustolta löytyy kuvien kera lisätietoa keskustan puurakennuksista. Ja vaivaton panoraamakatsaus Helsingin maisemiin.


Seurasin reittiä Tervasaareen asti. Siellä 200 vuotta vanhan hirsirakennuksen seinässä vakuutettiin että saarella oli säilytetty tervaa jo vuonna 1640.

Poikkesin sitten lämmittelemään Rahamuseoon. Olen kerran käynyt katsomassa siellä julistenäyttelyä, jätinkö perusnäyttelyn väliin? Museo on ilmainen, joten kannattaa käydä vaikka vain katsomassa vuoden 1721 plooturahaa.

Rikhardinkadun kirjastossa Ritva-Sofia Linnun raku-keramiikkaa otsikolla Kalevalan naiset. Viehättäviä hahmoja, alla esimerkki.


Ei kommentteja: