perjantai 1. tammikuuta 2016

Uusi loppuvuosi

Näköjään en vuosi sitten asettanut mitään tavoitteita vuodelle 2015 ja hyvinhän vuosi vierähti ilman niitäkin. Mutta kun edessä oleva vuosi on villi ja vapaa vaateista ajalleni, niin lienee parasta asettaa jonkinlaisia suuntaviivoja.

1. Vuoden kirjaprojektin valinnassa ei ole vaikeutta eikä epäselvyyttä. Pari viikkoa sitten ilmestyi Seppo Aallon Kruununkaupunki. Vironniemen Helsinki 1640-1721 eli on aika työstää vuosia sitten aloitettua Petter Sundin elämäkertaa. Projektisuunnitelman ensimmäinen tehtävä on ostaa pölymaski. Sillä tämä arkisto on aidosti pölyinen.

Ja järjestämättä. Tilanne oli huonompi kuin luulinkaan, sillä vetäessäni kassin sängyn alta (kyllä, siis pölyinen) huomasin, että olin jossain vaiheessa sekoittanut sen viereiseen kassiin ja päällimmäiset (vain, toivottavasti) kerrokset olivat kasseissa väärin päin.

2. Tietenkin kuvittelen, että Sund-käsikirjoitus on jäänyt valmiimmaksi kuin todellisuudessa on, joten voisin visioida tämän vuoden aikana myös tekeväni sukukirjan Helmi-mummoni äidin enimmäkseen kauvatsalaisista juurista. Tästäkin on kesken jäänyt versio olemassa.

3. Viime vuoden lopulla rohkaistuin lähettämään kaksi abstraktia maailmalle. Toinen tuli (tosi nättinä) bumerangina takaisin, mutta toisen  perusteella menen tämän kuun lopussa esittämään elämäni ensimmäistä konferenssipaperia. Tavoite: Taso, jota ei tarvi hävetä loppuelämää (kuten paria muuta esiintymistä).

4. Olen jättänyt sukututkimusseurojen lehdet juttutarjouksiltani rauhaan pariksi vuodeksi. Ehkäpä en tänä vuonna?

5. Blogin pitäminen toisinaan turhauttaa, kun lukijamäärät pysyvät samalla tasolla päivästä toiseen eikä ole edistymisen tunnetta. Mutta satunnaisesti törmään fiksuihin ihmisiin, jotka vakuuttavat lukevansa ja arvostavansa. Ja marraskuussa FB-kaveri raportoi "Ihan asiasta toiseen, mutta oletan tämän kiinnostavan sua: verkostossani moni eri alojen ihminen näyttää jakavan blogitekstejäsi - jatkuvasti." Joten eiköhän kirjoittaminen jatku tämänkin vuoden.

1 kommentti:

Riikka Kalmi kirjoitti...

Kommentti viimeiseen kohtaan: Ehkä blogiasi kannattaisi esitellä myös FB:n eri alueellisissa sukututkimusryhmissä ja vanhojen valokuvien ryhmissä? = uusia lukijoita...
Hyvää uutta vuotta! t. Riikka