sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Marraskuun alkua

Työkaveri tökki perjantain viimeisessä palaverissa muistivihkoani. Olin kirjoittanut päiväykseksi 30.11.2009. Jo kolmatta kertaa kyseisenä päivänä. Eli ei se niin suuri ihme ole, että papitkin toisinaan jotain mokasivat. Ei sillä, että he olisivat aivan yhtä erehtyväisiä kuin minä.

Samaiselle työkaverille hölötin samaisena päivänä Siirtolaisuusinstituutista saadusta hyvästä palvelusta. Siirtolaisten (paluumuuttaneena) tyttärenä tämä kysyi "mikä siirtolaisuusinstituutti"? Avasin verkkosivun ja luin esittelyn ja selitin verkkotietokannat. Muutamaa minuuttia myöhemmin sermin takaa kuului "mä löysin mummon veljen!" Kyseinen osuma tuli uudehkosta tietokannasta Venäjänsuomalaiset vainouhrit 1930-1950.

Siirtolaisrekisterin internet-tietokannat sivulla todetaan muuten "Vuoden 2008 aikana tietokantoihin on tulossa huomattava määrä uusia tietueita ja tietokantoja." Kaipaisi päivitystä?

2 kommenttia:

Annu kirjoitti...

Hei Kaisa,
Osaatko sanoa, mistä löytyisi 1900-luvun alussa Pietarissa asuneitten suomalaisten tiedot. Vaarini Uno Hjalmar Huhtaneva syntyi Pietarissa v 1902 (ilm.) Vaarin äiti oli kait Anna. Perhe asui Pietarissa Levosovan alueella, serakunta on ollut Pyhän Marian srk. Huhtaneva suku (vain muutama meitä) on kotoisin Kauhava - Kurikka Pohjanmaa suunnalta (ennen Pietariin muuttoa. Vaarin vaarin
nimi voi olla Matsson.
Mistähän osaisin lähteä etsimään
sukutietoja ?
t Annu

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Minä en ole koskaan tutkinut Pietaria, joten usuttaisin sinua kysymään asiaa (suku.genealogia.fi) SukuForumilla. Kansallisarkistosta kannattaa myös kysyä heillä käytettävissä olevista pietarilaisista kirkonkirjoista.