perjantai 6. maaliskuuta 2015

Häkkäsin kumminkin, häkkäisitkö sinäkin?

Kuten pari kuukautta sitten totesin hackathon on minulle outo käsite. Outoja käsitteitä vierastan ja joukkotapahtumissa en useimmiten viihdy, joten jätin kulttuuriperinnön muokkausviikonlopun testaamatta.

Ymmärtämättä oli jäänyt, että kilpailuun voisi osallistua, vaikka ei olisi hackathonissa ollutkaan. Tällä viikolla ilmoiteltiin sosiaalisen median kanavilla, että
Hack4FI - Hack your heritage -kilpailu on käynnissä 22.3. klo 12 asti! Osallistu kilpailuun taideteoksella, sovelluksella, pelillä, palvelukonseptilla - millä tahansa luovalla työllä, joka hyödyntää suomalaisia avoimia kulttuuriaineistoja! Tarkemmat ohjeet: http://hack4.fi/kilpailu/
Verkkosivun mukaan "kuka tahansa voi osallistua omalla työllään", joten rohkeasti mukaan!

Aikapaineessa luovuuteni ei loista, mutta halusin kuitenkin osallistua virallisesti. (Epävirallisestihan voisi sanoa, että tämä blogi kokonaisuudessaan on luova työ, joka hyödyntää suomalaisia avoimia kulttuuriaineistoja.) Päädyin jalostamaan blogikuvatuksen Ihmisiä Helsingin kaduilla videoksi Helsingin kaduilla 1800- ja 1900- luvun vaihteessa. En väitä suureksi taiteeksi tai innovaatioksi, mutta yhdistin sentään kolmea eri tyyppistä aineistoa. Ja tein elämäni ensimmäisen verkkovideon.

Verkkovideoista puheenollen, olen yrittänyt järjestellä YouTubesta hyväksi katsomiani pätkiä soittolistoiksi. Ne tulevat toivottavasti kehittymään, mutta ovat vapaasti selattavissa siinä tilassa, missä kulloinkin ovat. Museoita ja historiaa sisältää suomeksi tai ruotsiksi puhuttua asiaa. Ja näköjään englanniksikin, kun aihe liittyy Suomeen. History stuff on kansainvälisempää ja vain englanniksi. Vinkkejä videoista? Kommenttilaatikko on auki.

Ei kommentteja: