torstai 15. maaliskuuta 2018

Ilmestynyt: Munkkiniemessä vuonna 1735 kuollut Petter Sund

Vihdoinkin. Vuonna 2005 alkanut projekti saatettu kansien väliin. Ehdottomasti kokonaisuus on nyt merkittävästi parempi kuin alkuhetkillä. Työtä on tehty, uutta on opittu ja muiden (lue: Seppo Aallon) valmistuneet tutkimukset ovat auttaneet eteenpäin.

Kirjassa on suhteellisen kronologinen  kertomus Petter Sundin elämästä, selvitykset vaimojensa perheistä, Petterin lapsuuden perheestä keräämäni tiedot, Petterin jälkeläistaulut mieslinjaisina sekä analyysini Hans Sundista, joka mielestäni ei ole Petterin poika (mutta jos kuitenkin on, niin hänenkin jälkipolviaan on mukana).

Tämän kokonaisuuden voi aiempieni kirjojeni tapaan ostaa verkkokirjakaupoista ja/tai anoa kirjastoon ostettavaksi. Ainakin Petterin jälkipolvia luulisi kiinnostavan ja heitähän löytyy jopa SSS:n Genoksen toimitusneuvostosta ja varmaan monesta muustakin paikasta.

(Oma yhteyteni Petteriin syntyy Kiikassa 18.10.1844 syntyneen Emma Karoliinan kautta ja tietääkseni isänsä Wilhelm Mikonpoika Ahlbergin (s. 31.1.1806 Kiikka) jälkeläisiä on muissakin sukututkijoissa. Wilhelmin äidinisä oli Gustaf Herkepaeus (s. 8.11.1747 Mietoinen) ja tämän äidinäiti Brita Sund, Petter Sundin tytär.)

2 kommenttia:

Juha Lindy kirjoitti...

Kiinnostava kirja! Tuo Hans Sund näyttäisi tulevan omiin esivanhempiin. Mistä voi tilata?

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Hei, ainakin BOD:n omasta kaupasta ja Adlibriksestä, joihin on linkit tuossa oikeassa reunassa. Voi olla muissakin verkkokirjakaupoissa ja eri hinnoilla.