lauantai 6. maaliskuuta 2010

Hikipedian annista

Löysin ja linkitin tänne taannoin Hikipedian sukututkimusartikkelin. En älynnyt silloin tarkistaa antia laajemmin. Hyödyllistä olisi ollut tietää enemmän (jo pari kuukautta sitten) Suomen historiasta:
Suomen historia on käsittämätön sarja sattumanvaraisia tapahtumia, joiden lopputulemana on se sinänsä sangen vaatimaton tosiasia, että sinä luet nyt tätä artikkelia.
Lisää "hyödyllistä" "tietoa" on tarjolla Ruotsin kuninkaista (Kustaa Vaasa, Kustaa II Aadolf), Venäjän hallitsijoista (Pietari suuri, Aleksanteri II, Nikolai II), Suomen presidenteistä, muista merkittävistä miehistä (Mikael Agricola, Göran Magnus Spengtporten), sodista (Nuijasota, Kolmikymmenvuotinen sota, Talvisota, Jatkosota, Lapin sota) ja muutamista muista asioista (Porvoon valtiopäivät, Lapuan liike).

Historiaa sisältyy tietenkin myös (wikipediasta tuttuun tapaan) paikkakunta-artikkeleihin. Porin historiasta todetaan:
Porin kaupunki perustettiin eräänä syksynä pimeällä keskiajalla. Kaupungin perusti murrosikäinen hurri Juhana Herttua, jonka mukaan nimettiin paikallinen hotelli. Jostain syystä hotelli kuitenkin ajautui konkurssiin. Pian perustamisen jälkeen käytiin ensimmäinen raaka sota raumalaisia vastaan. Sota käytiin nykyisen Vähärauman alueella, joka silloin kuului Raumalle. Pori onnistui aluevaltauksessa. Nykyään Vähärauman kaupunginosassa sijaitseekin kukoistava grillikioski, ABC-liikennemyymälä sekä satunnaisia asuintaloja.
Ellei tullut jo selväksi, Hikipedia on huumoria. Kaikki sivut eivät ole kaikkien mielestä hauskoja ja voi olla, että sinua ei naurata niistä mikään.

Ei kommentteja: