perjantai 31. toukokuuta 2013

Kesän ohjelmasta


Huomenna on ylioppilasjuhlat ja kesän vietto voi alkaa. Pitkästä aikaa minut on kutsuttu juhlimaan suvun tuoretta ylioppilasta ja ensimmäistä kertaa voin todeta, että olen ollut ylioppilaan äidinkin yo-juhlissa. Minut on myös kutsuttu kesähäihin, joiden sulhasen vanhempien häissä olen ollut mukana, joten alan tuntea itseni oikeasti keski-ikäiseksi.

Häiden lisäksi kesäkalenteriin ei ole ilmaantunut hirvittävästi ohjelmaa. Ottaen huomioon, etten viime viikonloppuna jaksanut lähteä suunnitellusti Tampereen museoiden yöhön, lienee vaan hyväksi, että kalenterin täyttöaste on alhainen. Uutuutena kaksi (2) kesäteatteriesitystä Kirkkonummella, jossa arvostetaan (?) historiallisia aiheita. Yksi ainokainen arkeologiaretki, joka sekin on jo viikon päästä.

Rennon kesänvieton merkeissä olen ajastanut huomisesta alkaen koko kesäksi "Lauantain Limnell" -tekstejä. Raadollisesti voisi sanoa, että olen tehnyt jutut vähimmän vaivan periaatteella, mutta armollisesti ajatellen niissä tulee esiin erilaisia tapoja, joilla varsin tavalliset ihmiset ovat esiintyneet sanomalehtiteksteissä.

Muutakin sarjaa tai teemaviikkoa voi ilmaantua. Ideoita on, mutta ei valmista. Mikä kuvaa muutamaa muutakin asiaa elämässäni tällä hetkellä.

Ai niin, kesken on kesäyliopiston kurssi, josta (kai) kirjoitan tänne blogiin sen loputtua. Ja ensi viikolla alkaa Coursera-kurssi Archaeology's Dirty Little Secrets, jonka olen vakaasti päättänyt kokonaisuudessaan suorittaa. (Toisin kuin kaikki aiemmat Courseran kurssit joille ilmoittauduin.) Kesäkuussa pitäisi lähteä käyntiin myös kurssi The Camera Never Lies, mutta sillä ei ole vieläkään aloituspäivämäärää.

P.S. 1 Jos jollain on kesäretki-ideoista puutetta, kannattaa katsoa Elkan tänään julkaisema pätkä: Moskvitshilla Suomen ympäri

P.S. 2 Arkeologiasta pääkaupunkiseudulla kiinnostuneille vinkiksi Glossan opastus Mankbyn kaivauksilla 7.6. klo 14.00 (keskellä päivää, en pääse) ja Vantaan Kirkonkylässä arkeologinen yleisöopastus 20.8. 15:30 (kopsasin ylös printtiesitteestä). 

P.S. 3 Kuten Suomea tuntevat varmasti huomasivat, kuvituksena ei ole suomalainen järvimaisema, vaan venäläinen. Isaac Levitanin maalauksen digitoituna tarjosi Wikipaintings.

Ei kommentteja: