sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Aikamatka Härmään


Lapuan, Kauhavan, Ylihärmän ja Alihärmän museoiden yhteisiltä sivuilta löytyy artikkeliosiosta (valikko oikealla museoiden alapuolella) hyvää paikallishistoriallista tietoa. Innovatiivisempaa ja interaktivisempaa aineistoa löytyy Aarteenetsintä ja Härmänmaa 1891 -linkkien takaa.
Aarteenetsintä on sivuston sanoin:
Kulttuuriaarteiden etsintä on koko perheen retkeilypeli, jossa tutustutaan Härmänmaan historiaan ja kulttuuriin etsimällä vihjeiden perusteella maastoon piilotettuja kätköjä. Pelissä seikkaillaan Alahärmän, Kauhavan, Lapuan ja Ylihärmän alueilla. Pelin vihjeet voit tulostaa tältä sivulta joko paikallisella murteella tai yleiskielellä. Kulttuuriaarteiden etsintä -peli koostuu lyhyistä tarinoista, jotka kertovat paikkakuntien historiaan ja kulttuuriin liittyvistä paikoista. Pelin ideana on lähteä itse tutustumaan näihin paikkoihin ja etsimään jonnekin paikan lähistölle piilotettua kätköä. Tarinoissa on mukana johtolanka, jonka perusteella varsinaisen kätkön jäljille pääsee.
Härmänmaa 1891 taas tarjoaa tarinoita ja yksinkertaisia pelejä, jotka valottavat elämää maaseudulla. Esimerkiksi talven osuudessa saa kuljettaa piikaa pitkin pihamaata toteuttamassa emännän käskyjä.
(Alahärmäläisistä amerikanleskistä voi muuten lukea Heli Jokisen gradusta "Eihän semmosille reissuille heikompia astioita vierä")

Ei kommentteja: