sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Ancestry Magazine Jul-Aug 1994

Ancestry Magazine Jul-Aug 1994 aloittaa artikkelilla, joka kehoittaa käyttämään uskonnollisten yhteisöjen arkistoja. Moinen muistutus ei liene Suomessa suuremmalti tarpeen.

Linda Herrick Swisher antaa sitten vinkkejä haastattelujen tekemiseen. Kantapään kautta opin itse ohjeen "tarkista sanojen kirjoitusasu". Purin isoisäni haastattelunauhoilta sukunimen niinkuin se sanottiin ja vasta kun enoni luki painettua kirjaa selvisi, että kirjoitusasu oli toinen. Kuin jatkona tähän Kenneth L. Smith kirjoittaa nimistä sukututkimuksen näkökulmasta.

Rosann R. Hoganin artikkeli esittelee väestönlaskentoja, joista minun pitäisi tänne kirjoittaa, joku päivä. Tässä jutussa on näköjään mainittu väestölaskentojen päivämäärät, joilla on toisinaan käyttöä kun perheen nuorimpien lapsien iät ilmoitetaan kuukauden tarkkuudella.

David Thakerey esittelee maantieteellisten nimien hakemistoja. Moiselle ei ole ollut Suomen osalta tarvetta, mutta Ruotsin puolelle joutuessa olen tuon oloiseen kirjaan SSS:n kirjastossa tarttunut. Muistan mihin oli hyllytetty, mutten nimeä.

Ei kommentteja: