Sanan saattaja Viipurista 11.7. & 29.8.1835:
Saaren kylässä Kivijärven kappelissa meni läksiän vaimonensa pois kotoa, ja salpasi neljä lasta, joista vanhin oli seitsemän vuotinen, tupaan. Lapset etsivät hiiluksesta valkeaa ja sytyttivät puut uunista tulelle, mutta koska ei he voineet saada reppänää auki, niin he kaikki kuolivat sauvuun.
Yläkuonan kylässä Kerimäen pitäjäsä on ukkoisen tuli kesäkuussa polttanut talonpojan Lauri Hongaisen tuvan ja omaisuuden. Hän itse, hänen vaimonsa ja 4 kuukausinen lapsensa saivat myös palossa niin suuren vian, että he kolmandena päivänä kuolivat.
Uudenkirkon pitäjästä läksi 17. hengeä suuressa venheessä Ronstattiin myömään kaloja, mutta joutuivat liki linnaa kiveä vastaan, josta venhe kävi rikki ja upposi. Mainituista hengistä pääsi 3. miestä ruunun luuppiin, joka linnasta lähetettiin heidän avuksensa; muut kaikki hukkuivat.
Mustasaaren, Maalahden, ja Salosten pitäjissä ovat kova tuuli ja rakeet teehneet suuren vahingon; sekä maan kasvuille, että huoneille. Koska samalla ajalla vaimo kahdeksan vuotisen pojan kanssa Laihelan pitäjässä meni suuren puun ala rakeita pakoon, niin sattui ukkoisen nuoli puuhun ja tappoi heitä ja heidän hevoisensa. Sekä tästä, että monesta muusta samanlaisesta tapaussesta näkyy, ettei ukkoisen ilmassa ole hyvä mennä puun ala, sillä ukon nuoli etsii korkeimbia kappaleita, mutta parembi on olla lakealla ja alhaisella paikalla.
Nyblin. Museovirasto CC BY |
- Aikaisia uutisia
- Tapahtui Sysmän Hartolassa
- Ukkonen iski Iisalmessa ja Kuopiossa 1761
- Espoossa 1749-1801
- Ukkosen tappamat
- Hukkuminen Pietarsaaressa ja ukkonen Turussa 1765
- Ukkosen iskemiä ja uutisoituja
- Neljä salaman tappamaa Helsingissä
Muuta vuodelta 1835:
- Keisari jakoi mitaleita
- Kun hammaslääkärit tulivat Suomeen
- Kansainvälinen valeuutinen vuonna 1835
- Hesperian puistossa 1835-1843
- Ajan-Tieto eli Muisto-Kirja merkillisimmistä tapauksista: " W. 1835 ruwettiin uutta fästninkiä Aalantiin eli Ahwenanmaan rakentamaan."
- A. Liukkosen Ajanjuoksu- ja elämänrakennuksen mukaan "V. 1835 tuli vielä huonompi vuosi pakkaisen ja ruosteen syystä: sillä halla oli kesällä 3 kertaa, joka palellutti rukiit ja kaikki viljat. "
- Keisariparin vuonna 1833 tekemän vierailun muistoksi paljastettiin 18.12.1835 Keisarinnankivi, jonka urakoitsijana oli yksi Korastileffeistä, ilmeisesti Ivan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti