sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Haalittua

Eurooppa saksalaisesta näkökulmasta, Suomi kyllä mukana yläreunassa. BibliOdysseyn blogista.

Nyt kun läänit on hävitetty ja paikkakunnat yhdistelty, kaipaa Osmo Soininvaara "kaupunkia tarkoittavaa sanaa" Heitin kommentiksi "Otetaanko naftaliinista 'taajaväkinen yhdyskunta'?"

Eduskunnan kirjaston blogissa kehuttiin joulukuussa Meinanderin Suomi 1944 -kirjaa. Kartsa Tahvanainen taas arvioi Timo Vihavaisen kirjaa Länsimaiden tuho.

Jenni Sahramaa ihastui pukukirjaan ja mietti skannauksen laillisuutta.

Lankakomeron Päivi kehui Vuokko Isakssonin kirjaa Kehrää, kehrää tyttönen ja lainattuani sen kirjastosta kehun minäkin. Naisten käsityöt kunniaan! Työnä ja taiteena. Mitä edustaa hienosti, omalta osaltaan, Päivin tekemä peittorekonstruointi.

Juri Nummelin miettii salanimellä kirjoittaneen henkilöllisyyttä. Vaikeaa näitä on toisinkin päin selvittää. Vaarini hautajaisissa eräs rouva kertoi vaarini julkaisseen salanimellä salapoliisiromaanin. Kyllä vaari kirjoittaa osasi, mutta myös kertoa tarinoita...

Historiallisten romaanien lukija Jossu suhtautui positiivisesti Helena Wariksen kirjaan Uniin piirretty polku, hieman nihkeästi Kaari Utrion Katariinaan sekä kriittisesti Kaarina Terhon Uhripolkuun ja Muuttolintuun.

Keskiaikaan sijoitettuja historiallisia romaaneja riittää luettavaksi. Englanninkielisten kartoitus oli löytänyt aikaisimman vuodelta 1700 ja koko listalla oli 5092 kappaletta. Utrio ei kai vielä ole kirjoittanut niin montaa?

Löydetyistä sukututkimus-blogeista on jäänyt tänne linkittämättä Olavi Linturin blogi. Kirjoittajan sedän tauluja on mummoni seinällä, että sen verran läheltä meni tämä tapaus.

Annikaisen blogiin olen linkittänyt joskus aiemminkin. Viime aikoina Wiikon wanha-kategoriassa valokuvia.

Elina oli käynyt Belgiassa. Minä taisin viime Brysselin keikalla valita ihan väärät museot. Brüggen olen nähnyt viimeksi pääsiäisenä 1991, mutta ilmeisesti edelleen yhtä kaunis.

1 kommentti:

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kiitos! 1800-luvun pitsimalleja todennäköisesti Hiljan peitonkin malli on alkuaan. Joitakin reunuspitsiä muistuttavia malleja olen löytänyt, mutta en vielä samanlaista.