sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Pyydystettyä

Perhoset BibliOdysseyn blogista.

Tommi oli miettinyt päätöksentekijöiden käytöstä talvisodan aikana: "Huipulla sotaa käytiin järkipelinä. Värisevä-ääninen paatos, aatteen palo ja muu tunteilu oli suorittavan alaportaan polttoainetta. Kuten kai aina. Edes henkilösuhteilla ei tuntunut olevan paljoa merkitystä, vaan sotaa johdettiin ja asioista kiisteltiin rennon kollegiaalisessa hengessä."

Juha Siro kirjoitti Suomen pienimmän museon kesänäyttelystä.

Leena Lumi on lukenut historiaan liittyviä kirjoja:
Tallaaja oli koonnut Helsingin Kluuvinlahden historiaa blogiinsa. Marko Leppänen taas ratkaissut Torkkelinmäen (myös Helsingissä) kivijalustan arvoituksen.

Jaana Huhta oli kirjoittanut Oravaisten Kimon ruukin historiasta: osa 1, osa 2, osa 3 ja osa 4.

Mirjan blogissa esittely Paltaniemen kuvakirkosta.

Tuure oli lukenut Jonathan Clementsin elämäkerran Mannerheimista.

Nigellan aiheena Perinnekasveja kartanopuistossa. Hän on kirjoittanut muutakin historiaan liityvää.

Nimimerkki Sielunlintu oli todennut tutunoloisesti: "Mistä tiedät, että olet kuunnellut liikaa vanhoja ruotsinkielisiä kansanlauluja? Kun tarjoat ruotsin tentissä ha-verbin imperfektiksi haddea. Olisin varmaan kirjoittanut vielä öfver jos eteen olisi tullut prepositiotehtävä. Olis siinä ollut rohvessorilla nauramista. Mut luultavasti vanhan ruotsin kurssilla pärjäisin ihan hyvin."

Georg Haggrén summeerasi viime vuoden kaivauksia Mankbyssä ja raportoi tämän vuoden kauden aloitusta.

Lietolainen Nautelankosken museo raportoi blogissaan viikottain pikkumuseon haasteista. Mukavaa lukemista, blogin nimen innoittajana varsinais-suomalaista realismia?

Nimimerkki Marjattah etsii tietoa taulusta lyhyellä ja pidemmällä tekstillä. "Kiinnostus sukuhistoriaan ja rakkaus taiteeseen sai minut aloittamaan salapoliisityön. Haluan tietää maalauksen vaiheet, haluan tietää missä se on! Haluan myös nähdä sen värit. "

Hajatelmia blogissa essee Hyvä äiti, puhdas koti - naisen matka kodinhengettäreksi, teksti Katse keskiajan naiseen ja essee Punaisia valkoisessa pohjoisessa - Ulla Aatsingin väitöskirjan tarkastelua.

Tietoisku kaulauslaudasta blogissa Antiikkia ja arkipäivää.

Ei kommentteja: