Senaatin oikeusosaston vahtimestarin Johan Lindblomin erotessa toimestaan hän sai pitkän palveluksensa johdosta kultaisen mitalin. (FAT 5.1.1839) Helsingin haudattujen listasta selviää, että Johan Lindblom kuoli 75-vuotiaana leskenä 3.2.1842. Vaimonsa Anna Lovisa o.s. Löfgren oli kuollut 39-vuotiaana 6.9.1829.
Viipurilainen kauppias Johan Backman oli ahkeroinut uuden lasarettirakennuksen hyväksi niin, että sai keisarilta kultaisen mitalin. (FAT 14.6.1839) Wikipedia tietää kertoa, että "Vuonna 1836 sairaalan toiminta siirrettiin Pietarinkadun (myöh. Kannaksenkatu) varrelle ns. Ladon talon tontille. Nimi viittaa talon lahjoittaneeseen Kristian Adrian Ladoon (1704-1767). Vanha talo oli ollut köyhäinhoidon käytössä ns. vaivaishuoneena. Uusi rakennus valmistui 1839. Tällöin alettiin yleisemmin puhua lääninsairaalasta eikä enää lasaretista."
Tammisaarelainen kauppias J. H. Hovin, luotsit G. Grabbe ja C. Roth, luotsioppilas G. Lundman ja renki F. Sundholm pelastivat useita rantautuneen suomalaisen kuunarin Active miehistön jäseniä. Tästä hyvästä ensiksi mainittu sai kultaisen hengenpelastusmitalin ja muut hopeisen. (FAT 3.7.1839)
Pitkästä työstään Viipurin tyttöjen koulun opettajana Ernestine Lehman sai keisarilta brijaltiinirintaneulan. (Helsingfors Tidningar 6.7.1839) Heidi Hakkaraisen artikkelista Oppineiden liikkuminen ja sanomalehti-ilmoitukset 1800-luvun alun Viipurissa (Ennen ja Nyt 1/2022) käy ilmi, että
"Myös Viipurissa toimineen tyttökoulun (Töchterschule) ansiokas ja korkeatasoinen opetus on yhdistetty etenkin Berliinissä syntyneeseen Ernestine Lehmanniin (1748–1839)," joka "saapui aluksi Pietariin astrologi Eulerin seurassa, työskenteli Wilhelm von Engelhardin perheen kotiopettajattarena ja siirtyi tämän mukana 1783 Viipuriin kun tästä tuli Viipurin kuvernööri, ja sen jälkeen toimi kotiopettajattarena Nicolayn Monrepos’n linnassa ja johti Viipurin tyttökoulua vuodesta 1800 kuolemaansa saakka."
Rintarossistaan Lehman ei siis ehtinyt kauaa nauttia ennen kuolemaansa.
Kuten koko sarjassa, lähteenä ovat sanomalehtihaut. Mikko Kuitulalta saamani tiedonannon mukaan arkistomateriaalia voisi hakea Kenraalikuvernöörinkanslian arkistosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti