16.12.
- Vuoden viimeinen @ra_sverige lounasesitelmä [Våra historiska arkiv – en slumrande skatt] eli tilaisuus selvittää tiskivuori samalla kun kuulee jotain mahdollisesti hyödyllistä.
17.12.
- Eksyin pitkästä aikaa lukemaan Hesaria ja opin, että tuomioistumilla on erityinen velvollisuus ilmoittaa yliopistoille työtekijöidensä tuomioista. Jäänne vanhasta yliopistojen omasta oikeuskäytöstä? Mutta selitystä?
19.12.
- Tavoite ensi vuodelle: tehdä jotain sellaista, jonka muistaa tehneensä. Ei tarvi olla väitöstilaisuus, mutta sekin soveltuu tarkoitukseen. Fiiliksellä: "en ymmärrä mihin tämä vuosi hulahti"
- Vietettyäni päivän 1700-luvun tulipalojen kanssa Lontoon palokunnista toistetun historiallisen tulkinnan fiksaus [Tom Scott: I was wrong (and so was everyone) ] tuli sopivaan väliin.
20.12.
- Historisk Tidskriftin verkkoarkistossa lehdet eivät ole aikajärjestyksessä eikä niitä voi järjestää eikä suodattaa. Jättekiva.
23.12.
- Kiitos @AinurElma aamu alkoi poseerauksella Kuusamon Ukkolan kestikievarilla 1867. [Ark No. 4: 16. Ukkola. Skydsstation. No. XXX. Valokuvaaja Jens Andreas Friis ]
25.12.
- Purske @journal_fi ennen joulua oli huomattava. Historiaa esim. Lähihistoria, Mirator, Kasvatus & Aika, Lähikuva ja Työväentutkimuksen vuosikirja
27.12.
- Artsun edaaja on nukahtanut. Kuvattuaan 1700-luvun Göteborgia, kirjoittaja jatkaa "At the other end of the Swedish realm, at the University in Greifswald,". Tai sitten heillä on aivan eri mielikuva Ruotsin valtakunnan muodosta kuin minulla. [Pointtini ei ollut se, etteikö Greifwald olisi kuulunut Ruotsiin vaan se, että Greifwald on montaa muuta paikkaa lähempänä Göteborgia.]
28.12.
- Yritin saada osaa kämpän väikkärikirjallisuudesta kohti palautuspinoa @NatLibFi keikkaa varten. "Tässä ainakaan mitään ol..." ja oli kuitenkin.
- Tosi "kivaa" tehdä vuosia vanhasta muistiinpanokokoelmasta esitystä. Linkit esinetietoihin museoiden kokoelmatietokannoissa ovat kaikki vanhentuneet eikä URL:eissa tietenkään ollut mitään näkyvää tunnistetta helppoon jäljitykseen.
29.12.
- Artsussa on pointti, jota haluaisin käyttää, mutta viitteessä ilmoitettu sanomalehti ei ilmestynyt kyseisenä päivänä eikä lähimpänä olevassa numerossa ole kyseistä tekstiä. Miksi otinkaan tavakseni tarkistaa lähteitä? Aaaarghh...
1.1.
- Sata vuotta uskonnonvapautta Suomessa! Jee!
- Ohjeistusta papeille vuonna 1695: sanomalehtien lukemista jumalanpalveluksen aikana ei tule sallia/suosia. [Tartuin jälleen Kaspar Stielerin kirjaan.]
- FB:n Helsinki-ryhmässä tuotiin esiin @Kaupunginmuseo kuvakokoelmien otokset Hiitolan kansakoulun oppilaista Helsingissä noin vuonna 1908. En keksi mitään selitystä tällaiselle operaatiolle.
- Hmmm... YouTube-videon faktatarkistuksessa [Nej, rasbiologin började inte i Sverige] on löytynyt rotubiologialle hyvin tarkka aloitus (Yhdysvaltojen sisällissota) vaikka mukana on aikaisempi kallojenkeräilykin, joka on "lääketiedettä". (En ole katsonut videota, joka voi hyvin olla kuraa.)
9.1.
- Jos kirjaa hakiessa tulee sanottua ääneen "en ole koskenut siihen aikoihin", tarkista pinojen pohjimmaiset kappaleet.
- Johan löytyi yleisöä kiinnostavaa arkistoaineistoa. [Old Nazi map sparks treasure hunt in Netherlands - BBC News]
11.1.
- Aah, yleisötilaisuus ja -kysymykset. "Olen jostain lukenut, että" ja jatkaa lähes mahdottomalla "faktalla".
- Tieteen päivien arkeologiasessiossa oli 100+ ihmistä striimiä seuraamassa ja salissa runsaasti porukkaa. Kansalaistieteen sessiossa striimin ääressä 30+.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti