7.11.
- Historiaa musikaalina tai siis konserttina. [Wallenberg: A Musical Tribute]
8.11.
- Onni on 5 minsaa ennen verkkopaltsua huomata, että kotipaita on tarpeeksi siisti videoyhteyden avaamiseen.
9.11
- [Peter Kristensson kertoi saaneensa 1250 kruunun laskun valokuvattuaan itse Norrköpingin kaupunginmuseon taulun kirjansa kuvitukseksi] Onneksi en kysynyt mitään, kun kuvasin Norrköpingin kaupunginmuseon pienoismallia ja länttäsin (melko käsittämättömän) otoksen kirjaani. *viheltää*
10.11.
- Onni on konffa, jonka esitysehdotukset annetaan systeemillä, johon pääsee jälkikäteen tekemään muokkauksia. #enlukenutohjeita
11.11.
- [Vuoden viimeinen Tieteessä tapahtuu -lehti] Sisältää Mia Korpiolan kiinnostavan hankkeen tuloksia artikkelina "Hyvät, pahat ja rumat maallikkoasioitsijat. Mielikuvat oikeudellisen tiedon haltijoista autonomian ajan Suomessa"
12.11.
14.11.
- [Hesarissa juttu, jonka jakoteksti "Seitsemän kirjailijaa teki toisistaan aluksi tietämättä teosta brittiläisen Montagu Parkerin ja suomalaisen Valter Juveliuksen arkeologisesta kaivuuoperaatiosta 1900-luvun alun Jerusalemissa."] Ja minäkin tein aiheesta blogipätkän 2017 ja iltsikassa oli ollut juttu 2015. [Onneksi en innostunut enempää.]
15.11.
- Viime viikon blogiähellykseen oli kaverilta tullut kommentti "Hyödyllisiä katsauksia, en ollut ymmärtänyt että kaupunginarkistolla on näin paljon digitoituja aineistoja." Kiva, että joku arvostaa.
18.11.
- Eilinen Punkkua & puhetta -klubi jäi muun ohjelman takia kokematta. Mutta kestääkö Keskisarjan ilman punaviiniä? [Tarjolla siis (edelleen tätä kirjoittaessa) videotallenne, jota en ole vielä (tätä kirjoittaessa) katsonut.]
20.11.
- Onni on nähdä kaipaamansa kirja pinon päällimmäisenä. #väikkäri
22.11.
- Tuttava pyysi tiivistämään väikkärini aiheen ruotsiksi yhteen virkkeeseen. Onneksi on svenska.se, sillä tungin (taas) mukaan sanaa, joka löytyy vain SAOB:sta eli ei ole nykyruotsia. (Lue 1700-luvun lehtiä kaksi vuotta ja tuhoa kielitaitosi.)
23.11.
- Suomalainen Alma Pihl esitellään V&A:n videolla, jossa asiantuntemuksen antaa Ulla Tillander-Godenhielm. (Liittyy parhaillaan esillä olevaan Fabergé-näyttelyyn.)
24.11.
- Kivaa vaihtelua varsinaisten historiakanavien antiin: amerikkalainen vloggaajaperhe etsii Tanskan kansallismuseosta setelien esineitä, joita esittelee asiantuntija.
26.11.
- Keskellä matikkavideota reflektio siitä, kuinka vaikeaa oli löytää luotettavat luvut Yhdysvaltojen vaalien rekonstruktioihin. @standupmaths jakoi käyttämänsä setin, mutta onkohan siinä lähteet merkittynä?
- Kaksi yliopistoa järjestää verkossa(kin) vuoden arkeologisen tutkimuksen esittelyn. Arvatkaapas ovatko samana päivänä? Ja osittain ajallisesti päällekkäin?
1.12.
- Viime kuussa tekemäni esitelmäehdotukset tammikuun tilaisuuksiin menivät läpi. Sitten vaan jännittämään, että pääseekö niitä pitämään ihmisten eteen. (Tänä perjantaina toivoin kuuntelevani tuttuja livenä kirkkohissan päivässä, mutta suositellaan etäyhteyksiä, eli en sitten.)
3.12.
- Kirkkohistorian päivän etäyhteydessä on jätetty oletukseksi avoin mikki. Tästä voi tulla vielä pitkä päivä. [Hanskattiin suht sujuvasti, mutta aiheutti häiriötä.]
4.12.
- Tänä iltana klo 19:00 YouTubessa Kreeta Haapasalosta tehdyn lyhytfilmin ensi-ilta. Tekijä on Kreetan Yhdysvalloissa asuva tyttärenpojan pojantyttären pojantytär.
8.12.
- Ihan vaan katselin tätini ja enoni kanssa vaarini teini-ikäisenä kokoamaa kuva-albumia (esimerkkikuvassa hevosen kanssa pikkusiskonsa). Sitten "piti" tarkistaa jotain @NatLibFi digitoinneista ja lopuksi päädyin tilaamaan vaarin sedän kantakortin @Kansallisarkist .
9.12.
- Sain just Kansallisarkistosta viestin, että tilaamani asiakirja on nähtävissä Rauhankadulla! Selvitysjonot on tosiaan minimaaliset!
- [Tieteiden yön] Ohjelman perusteella uusi Astia (ehkä) julkaistaan ennen Tieteiden yötä. Joko alkaisi pidättää hengitystään?
- Yleensä esimerkkinä muualla säilytetyistä "meidän" esineistä on Nousiaisten kultakoru eikä Venäjältä löytynyt ja siellä aina ollut tuohikirje. Kommentti @Viljamitz videosta, joka esittelee @rickbonnie hanketta ulkomaisista museoesineistä Suomessa.
- Kirjavinkeissä matkaoppaat historiaan (Kirjoittajat: @MullanAlta & @PanuSavolainen )
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti