torstai 9. lokakuuta 2014

Korkeimman oikeuden asioita

Olin eilen Kansallisarkistossa hyödyntämässä viikon ainoaa ilta-aukioloa ja tavaamassa Senaatin oikeusosaston aktia. Tuskin tulen näkemään sitä päivää, kun nämä oman aikansa korkeimman oikeusasteen paperit on digitoitu (*), mutta Kansallisarkisto tiedotti tänään FB:ssä, että
Digitaaliarkistoon on viime aikoina viety Korkeimman oikeuden vanhempia asiakirjoja. Nähtävillä on diaareja sekä päätös- ja tuomiotaltioita.

Vuodelta 1952 peräisin olevat ja sitä vanhemmat oikeusasiakirjat ovat vapaasti käytettävissä Digitaaliarkistossa. Sitä uudempiin digitoituihin ja digitoimattomiin aineistoihin voi tutustua Kansallisarkiston tutkijasalissa.
Huh. En ole uskaltanut linkittää ajattelevan Annelin aineistoon viitanneita hienoja blogitekstejä, kun pelkäsin, että aineisto oli erehdyksessä esillä. Mutta nyt:
Kuvituksen toivossa tarkistin Wikipediasta, missä rakennuksessa Korkein oikeus toimii. Hups, Kauppatorin vieressä olevassa, johon en ole koskaan kiinnittänyt mitään huomiota. Siivu leikattu SLS:n Flickr Commonsissa jakamasta kuvasta. Ennen kuin Korkein oikeus oli aloittanut toimintansa.

(*) Lisäys 9.10.2014: Senaatin oikeusosaston materiaalia on digitoitu. Mutta ei akteja.  

Ei kommentteja: