20.3.
- On kyllä erinomaisen virkistävää aamukahvia juodessa törmätä 1790-luvun frenologisen opinnäytteen kuvitukseen. Kiitos internet tästäkin.
22.3.
- Vieläkin sitten järjestetään joukko-Zoomeja, joissa mikit eivät ole oletuksena kiinni.
23.3.
- Sydäntä lämmittää, kun 1700-luvun tutkijoiden FB-ryhmään tulee perusopiskelija linkittämään opinnäytteensä. Kun ei moni ole viitsinyt mainostaa edes väitöskirjaansa.
- Hillitön kiusaus kirjoittaa väikkärin käsikseen "Tietenkin yhtyen Pietilän arvioon, että leninistisellä lehdistöteorialla on vahva historiallinen pohja" ja katsoa minkä värikseksi Ohjaajan naama menisi.
24.3.
- Zoom-luennossa on kyllä outo dynamiikka kun luennoitsija ei näe chattia, jossa innokkaasti kommentoidaan.
25.3.
- Harris sai kritiikkiä aiemman videonsa maailmantalousfoorumipropagandasta [Tom Nicholasin video Johnny Harris: A Story of YouTube Propaganda], joten nyt tämä Venäjän monikulttuurisuushehkutus ilman mitään varjoja [eli video Why is Russia So DAMN BIG?] ei näyttäydy toimitukselliselta sisällöltä, vaikka olisi.
26.3.
- Huomiovärin käyttö on silkkaa ajanhukkaa. Kun tiedoston (erityisesti taulukon) avaa myöhemmin, ei ole harmainta aavistustakaan siitä, mikä datassa oli tärkeää tai kuralla. Kirjoita jotain huomiokenttään tai kommentiksi! (Siis minä)
- [Saatteena Suomen Kuvalehden kanteen nostettuun Reima Välimäen & kumppanien muinaiskuningasprojektista tehtyyn juttuun] Viimeisin keskustelu muinaiskuninkaista Suomen historian harrastajien FB-ryhmässä alkoi 3 tuntia sitten ja kommentteja on jo yli sata.
- Heräsin neljältä, aloitin kai viideltä duunit, breikkinä tutkijasemma ja parin tunnin kävely. Kello on nyt 22:30 ja koossa on 175 kaupunkipaloa Ruotsista 1727-1791. #tutkimus #väikkärinväsäys #ehkähuomennakirjoitan
27.3.
- Ei hyvä... eilen totesin FB-ryhmässä alkaneen muinaiskuningaskeskustelun. Asia ei näköjään tullut silläkään selväksi(*), sillä samassa ryhmässä tunti sitten aloitetussa uudessa ketjussa on jo 92 kommenttia.
(*) mitä en tietenkään odottanutkaan, mutta jos edes yksi välipäivä?
[Pari päivää myöhemmin julkaistiin Niin&Näin-lehdessä Reima Välimäen, Olli Seurin ja Anna Ristilän artikkeli Pseudohistoriaa Suomen muinaisista kuningaskunnista – Ongelmallisen tiedon kierto laitaoikeiston mediaekosysteemissä]
28.3.
- Oi kun kiva, että tänään heräsin vasta viiden jälkeen! [Siirryimme näet kesäaikaan.]
29.3.
- Spostiin tuli @BalticConnects alustava ohjelma. Ekassa sessiossa ei oikein mitään ja tokassa esitetään päällekkäin erittäin olennaista... aah, konffat.
- [Louvre avasi kuviaan] "Access"... Käyttöehdot olivat sen näköiset, että harva niitä avaa. Tekijänoikeudettoman taiteen kuvillakin on niin tiukat ehdot, etten edes jaksanut lukea.
31.3.
- Ruotsalaiset museopedalaiset selostavat kännykällä alkanutta videotuotantoaan. [Siis videossa Mobil, mikrofon och medeltid – Att filmatisera historien med enkla medel]
1.4.
- Onko "talvi 1784" Ruotsin ja Suomen kontekstissa talvi 1783-1784 vai talvi 1784-1785? [Sain 19 vastausta, joista 63,2% kannatti ensiksi mainittua ja 36,8% jälkimmäistä eli kyseessä ei ole yksiselitteinen ilmaisu. Tekstissä, jota luin kyseessä oli kai kevättalvi 1784.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti