sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Venäjän korkeimman vuoren katoaminen

Eilen aamulla aurinko paistoi kauniisti, mutta minä tuhersin sisätiloissa käsikirjoitustani. Sain sotavankini vihdoin kuljetettua Moskovasta Solikamskiin eli Ural-vuoriston tuntumaan aivan Siperian rajalle. Kyllä tämä tästä.

Ellei sorru sivupoluille. Yhdessä sotavangin kirjoittamassa Solikamskin kuvauksessa mainittiin, että lähellä kaupunkia kohosi Venäjän korkein vuori: Pavdinski Kameen. Aika marginaalista, mutta googlasin nimen kumminkin. Enkä löytänyt kuin 1800-luvun alun ranskankielistä kirjallisuutta. Kirjoitusasua hieman muokkaamalla hakutuloksena pari englanninkielistä kirjaa samalta ajalta.

Purin turhautumista Twitteriin
Ja jatkoin googlailua oletuksenani, että oli tarkoitettu jotain korkeaa vuorta Solikamskin lähistöllä. Arvoin koordinaateiltaan lähimmän ja sijoitin alaviiteeseeni. Seuraavalla tauolla Twitterissä odotti tiedonanto.
Hups, oli jäänyt venäjänkieliset sivut hakutuloksista avaamatta?! Pieni moka...

Konekäännetty venäjä on yhtä mahdotonta kuin konekäännetty suomi. Sain kyllä sen verran tolkkua, että sijainti on oikealla suunnalla, joten uskoisin, että kyse on samasta huipusta, jota luultiin Euroopassa yli sadan vuoden ajan kaksi kertaa korkeammaksi.

Ei kommentteja: