Kaupunginarkistokäyntiini sisältyi katastroofi, joka ei mahtunut edelliseen raporttiin. Kesken kaiken kynäni lakkasi tuottamasta jälkeä. Laukussa oli toinen, mutta koska en halunnut ottaa sitä riskiä, että siitäkin loppuisi muste, sinnittelin päivän loppuun tutkijasalin pöydältä löytyneen puolikuivan kynän kanssa. (Toisinaan olen idiootti.)
Eli arkistosta kynäostoksille. Elokuvateatterille mennessäni olin huomannut Akademibokhandelin, joten tiesin minne mennä. Loppuvaiheen suunnistus petti sen verran, että eksyin kynien sijasta kirjojen pariin.
Lasten osaston historiahyllyssä mielenkiintoisin kirja oli Dag Sebastian Ahlanderin Hitler och Stalin. En bok om ondska. Kiinnosti tietää, miten aihe oli avattu lapsille, joten kävelin oitis kassapisteeseen ostamaan kirjan omakseni.
Jatkoin DVD-hyllyille ja iloni oli ylitsevuotava, kun historiahyllystä löysin paketin Sveriges historia vol 2. Vuoden (?) verran odotettu ja nyt ei enää tarvitse kuin päästä kotiin ja varata kuusi tuntia katseluaikaa...
Aikuisten historiakirjoja oli useita hyllymetrejä. Toiselle maailmansodalle oma osastonsa, joka taisi olla yhtä pitkä kuin Ruotsin historian osio. Jälki mmäisestä ostin seitsemännen ja uudistetun painoksen klassikosta Vad kostade det? Suhtaudun hintojen vertailuun skeptisesti, mutta kun kuitenkin tekee mieli...
Uutuuskirjapöydällä huomasin Johan ja Jan Christian Lupanderin kirjan Karelska näset. Nordens öde avgörs. "Finlands sak" myy paremmin kun on omakin nahka liossa. Päätyneeköhän kirja toisen maailmansodan vai pohjoismaisen historian hyllyyn?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti