Kuva: Opinahjon viestintäihminen |
Kotiin päästyä palasin myös tutkimuksellisesti kotimaisemiin eli uppouduin Töölön Taipaleeseen ja yritin unohtaa, että lektio oli edelleen kirjoittamatta. Siihen kohdistui sellaiset suorituspaineet, että prokrastinointi jatkui, kunnes vaihtoehtoja ei enää ollut, kuten jo väitöspäivän yhteydessä raportoin. Prokrastinointi kohdistui myös vaatteisiin, joiden sopivuutta tarkistin vasta viikko ennen tilaisuutta. Juhlakenkieni laatikko osoittautui yhdeksi asuntoni pölyisimmistä paikoista, mutta onneksi vain yhden kenkäparin nahka hilseili käsiini. Täysin ehjät ja tarkoitukseen sopivatkin kengät löytyivät.
Kuva: Opinahjon viestintäihminen |
Loppulausunnossaan hieman kirpaisi näkemys, että tutkimukseni ensisijainen arvo muille tutkijoille on kirjallisuusluettelossa. Pari väitöskirjaansa viimeistelevää tuttavaa ovat kuitenkin vakuuttaneet viittaavansa työhöni, enkä usko, että he tarkoittivat viittaamista kirjallisuusluetteloon. (Onkohan kukaan muuten koskaan viitannut kirjallisuusluettelon sivuihin?)
Roudattuani karonkkavieraiden materiaaliset muistamiset kotiini ja noudettuani postista Veli Pekka Toropaisen muistolahjaksi lähettämän Turun tuomiokapitulille kuuluneen niteen Åbo Underrättelseriä vuodelta 1836 ei enää ollut paljoa väitöskirjahankkeeseen liittyvää tekemistä. Työlistasta löysin toki vielä listan ihmisistä, joille tiedotussähköposti oli lähettämättä, joten nämä lähtivät maailmalle väitöstä seuranneena maanantaina.Ja kirjattakoon muistiin vielä se, että minua haastateltiin tässä kuussa kolmannen kerran elämässäni Hesariin. Kymmenen vuotta sitten olin omakustanteita väsäävä "Hän", neljä vuotta sitten läpiä päähänsä hautamuistomerkistä puhunut tutkijaplanttu ja nyt sitten historian väitöskirjan tehnyt diplomi-insinööri.
Väitöskirjaani käsitellyt juttu ilmestyi myös printtilehdessä. Tietenkin sellaisena päivänä, jolloin assalla ei ollut ohikulkiessani Hesarin ilmaisjakelijoita. Eli ihan rahalla ostin muistokappaleen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti