Jäsensivujen kuvatietokannassa ei turhia selitellä, joten käyttäjä jää oman järkensä varaan. Lääninhallitusten alla on Kuopion lääninhallituksen valokuva-albumi vuosilta 1880-1890. Ensimmäisen kuvan perusteella valokuvat eivät kuitenkaan ole olleet albumissa vaan neljässä laatikossa. Ensimmäisessä kuvassa on Turun kuritushuoneen vanki ja asuista päätellen vankeja ovat muutkin.
Ulkoministeriön kirjeistö vuosilta 1918-1950 on aakkostettu, joten kurkkasin Hohenthalin kohdalle. Siellä oli Tukholmasta Suomeen lähetetty tieto yhden Hohenthalin kuolemasta, joten eiköhän jotain vastaavaa ole muissakin.
Ja tästä tuli mieleen, että SSHY:n aiemmista uutuuksista oli tallella linkkejä, joista piti tehdä blogipostaus. Eli jatketaan. Joulukuisen tiedotteen mukaan tuolloin uusia kokonaisuuksia olivat "piirilääkärit, vankilat ja poliisilaitokset, maanjako-oikeudet ja yksityisarkistot".
Piirilääkärien alta ei löydy montaa alaosiota, mutta minulle kiinnostavasti ainakin Huittisten piirilääkärin rokotusluettelot 1860-1917. Isomummua ja vanhimpia lapsiaan voisi hakea. Onneksi Turun piirilääkärin ruumiinavauspöytäkirjoista 1831-1922 ei ole mitään sukututkimukseen liittyvää haettavaa. Ainakaan tietääkseni. Turun piirilääkärin arkistosta on kuvattu myös rokotuspäiväkirjoja ja synnytysluetteloja.
Vankiloiden ja poliisilaitosten alla on vankien ohella Lahden asukasluettelo 1906-1918, Porvoon asukasluettelo 1906-1918 ja Turusta kaupungissa asuneiden Venäjän kansalaisten kirjat 1832-1844 ja asukasluetteloita 1887-1903. Turun poliisilaitoksella on myös pidetty kirjaa kuolleista.Ystäväni oli selannut SSHY:n digitoimaa Kuopion vankilan vastaanottokirjaa. 1910-luvulla pielavetinen mies oli joutunut viideksi päiväksi vankilaan, koska oli käyttänyt toiseen kertaan postimerkin.🙄 #roti #posti— Aira Roivainen (@ARoivainen) January 7, 2020
Yksityisarkistoja on kaksi, joista J. P. Winter tarjoaisi sukututkimusta, jonka käyttökelpoisuudesta en parin pistokokeen perusteella saanut selvää. Sukunimien mukaan järjestetty, joten helppo tarkistaa.
Maanjako-oikeuksien materiaaleista en osaa sanoa mitään, mutta muistutan lopuksi kaikille vapaalta puolelta löytyvästä käsityöläiskortistosta, joka kattaa paikkakuntia Turun ja Porin läänistä. Monia pitäjiä tosin puuttuu, onkohan kuvaus edelleen kesken?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti