Piimänen tuli vuonna 1727 kirvesmieheksi Turkuun ja eteni ammattikunnan vanhimmaksi, joka mm. valvoi Turun tuomiokirkon rakennusasioita.Hän oli myös kirkkojen rakentaja, mutta alla siis toisenlaista kädenjälkeään. Ilahduttavaa, että tuomiokirkon kirjanpitoon hyväksyttiin muutakin kuin ruotsia ja latinaa.
keskiviikko 2. heinäkuuta 2014
Antti Piimäsen kynänjälki
Eilistä teemaa jatkaen. Tositekirjasta 1774 (KA 7680) silmään pisti ensin tottumattoman näköinen kynänjälki ja sitten suomen kieli. Antti Piimäsen allekirjoittamia ja ilmeisesti myös kirjoittamia kuitteja oli niteessä ainakin kolme. Ne sopivat Wikipedian kertomaan
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Hei,
Huomasin kirjoituksesi Antti Piimäsestä, kun tässä ihan vaan googlettelin tietoja Piimäsen rakentajista. Tämä tieto kiinnostaa sen vuoksi, kun itse olen Yläneen matkailuopas ja Yläneen kirkon asioita tässä viimeisenä parina viikkona olen tutkinut.
Yläneen Pyhän Olavin kirkon rakentaja on ollut Mikael Piimänen. Olisi mukava saada tietoja tästä kirkonrakentajasuvusta tai onko jopa olemassa heidän jälkeläisistään tietoja.
Ystävällisin terveisin
Taina Simola
Hankeasiantuntija
Yläne
Hei Rivergirl.
Nyt kannattaisi tilata Yläneen kirjastoon (ellei siellä jo ole) Heikki Klemetin Suomalaisia kirkonrakentajia 1600-1700 luvuilta. Myös Ars Suomen taide -kirjasarja käsittelee Piimästen kirkonrakentajasukua jonkin verran puhumattakkaan Lars Petterssonin Suomalainen puukirkko -kirjasta. Ja tietenkin mopon suunta kohtilähellä sijaitsevaa kaunista Säkylän puukirkkoa olisi paikallaan.
Terveisin
Lauri Putkonen
Kiitos Laurille asiantuntevista kirjallisuusvinkeistä! Varsinkin kun en itse ehtinyt tähän mitenkään reagoimaan.
Lähetä kommentti