Viime yön automatisoitu google-haku oli tuottanut linkin, joka vei minut ensimmäistä kertaa tee-se-itse mediaprojekti Takun pariin. Omien sanojensa mukaan se "sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään,
puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan
(itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan." Tiettyä asennetta siis mukana, mutta onko historiaa tai kulttuuriperintöä?
Esittelyteksti päättyy "Anti-copyright. Jokainen teksti, kuva ja ääni josta pidät on sinun. Käytä niitä kuten haluat kyselemättä lupia.". Moisen lukemisen jälkeen en tiedä miten suhtautua kirjastoon, josta yhdellä huolettomalla klikkauksella latasin pdf:n Graeberin kirjasta, jonka paperiversiosta olen maksanut rehellistä rahaa. Sivulla ei ole mitään selitystä tiedostojen alkuperästä.
Mielipide-osiossa on jo aiemmin näkemäni, mutta tänne muistaakseni linkittämätön kolumni Älä aja päälle! t: kulttuuri-perintösi tamperelaisesta Viri-verkkomediasta. Virin sivuilla myös Tampere vuonna pellava ja pumpuli, jossa esitellään muutamia työläiselämän jäänteitä kaupunkimaisemassa.
Vasemman reunan kuvalinkeistä päädyin blogiin Vallankumouksen hedelmiä, jonka teksteihin ovat linkit vieneet minut ennenkin. Tuoreimmassa kirjoituksessa vastataan huhtikuun Helsingin sanomien kuukausiliitteessä ilmestyneeseen kirjoitukseen, jossa Ilkka Malmberg vakuutti yhteiskuntamme olevan nyt parempi kuin ennen. Mutta "Universaalia edistystä ei ole eikä maailmanloppua tule."
Edellisestä blogikirjoituksesta päätyi linkeillä Antti Rautiaisen blogiin, jossa oli m.m. käsitelty Timo Vihavaisen kirjaa Länsimaiden tuho.
Alkuperäinen osumani oli Pohdinnat-osiossa ja alunperin blogista Pelontorjunta. Siinä on ollut paljon historiaa käsitteleviä tekstejä ja Suomen historiaa ainakin teksteissä Suomettuminen, Vuoden 1918 suuri punainen myytti,
Suuri sukupolvi,
Jälkistalinismi ja jälkiradikalismi Suomen ns. kulttuurissa,
Talvisodan ”valttiässä” - länsikortti,
Rytin ja Mannerheimin kirje Churchillille 24.6.1941,
Väinö Linna – tendenssikirjailija?,
Hyökkäysvaihe 1941 – mikä meni pieleen?,
”Ihana” 1970-luku,
Kun rock ei ollutkaan kova juttu Suomessa.
Oikean reunan tapahtumalinkeistä osui silmiin Kunniakäynti Punaisten muistomerkillä vappuna Helsingissä. Materiaalia historiakulttuurianalyysille?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti