sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kalastettua (melkein)


Maarit-Johanna H. kirjoittaa suomeksi ja englanniksi blogia Alexander the Great. Blogi Willimiehen jäljillä esittelee Lappeenrannan historiaa rakennusten kautta.

Anne Närhi on aloittanut bloginsa maaliskuussa ja muistellut mm. kulttuurihistoriallista graduaan.

Outin blogi Kansa vailla omaa maata kertoo suomalaisten kuurojen menneisyydestä ja kulttuurista.

Informaatiotutkimuksen opiskelija miettii voiko huonosta historioitsijasta kuitenkaan koskaan tulla hyvää arkistonhoitajaa?

Janne Rentola tarkasteli todella vanhoja valokuvia. Kuriositeettikabinetin numerossa 1/2012 Maria Kananen raportoi museodraamasta Brinkhallin kartanossa.

Viime vuoden puolella bloginsa aloittanut Linnéa oli äskettäin miettinyt entisajan lapsikuolleisuutta. Toinen äskettäin löytynyt sukututkijan pitämä blogi on "Se onki sukkuunsa tullu".

Sami Liuhto mietti suuria nimiä: "Mutta Heidegger ei sentään esiintynyt historioitsijana kuten Foucault ja vähän Sartrekin. Foucaultissa on se ongelma, että hän pelaa tyhjän päällä, lähteitä hän ei vaivautunut tutkimaan. Se on harmillista, sillä kaverissa oli ainesta."

Nollavaimo kertoi tilanteesta, jossa sukulaishistoria meni nuorelle kaupaksi.
Ja valitettavasti Siskontytär nro 2 innostui tänään kyselemään meikäläisen hurjasta nuoruudesta. Ja mikä pahinta ja valitettavinta, niin minä - saatanan pökiö - innostuin vielä muistelemaankin niitä aikoja. Ääneen. OMFG. [...] Tähän on siis tultu. Siskontytär nro 2 kyseli meikäläiseltä muistoja menneiltä vuosilta. Eli sama kuin meidän lapset kyselevät isovanhempiensa muistoja lapsuudestaan, niin nykynuoriso kysyy keski-ikäisiltä kääköiltä, minkälaista oli bilettää hurjilla 80- ja 90- luvuilla.
Booksy luki Aki Ollikaisen Nälkävuoden kuin myös Jaana. Maarit luki Hannu Raittilan Marsalkan.

Turun ylioppilaslehdessä haasteteltiin Keijo Virtasta ja suomenuskoisia.

Verkkolehti Sylvissä arvosteltiin kirja Naisten työt, haikailtiin esiliinoja ja haettiin kontaktia Kon-Tikiin Oslossa.

Ei kommentteja: