14.1.
- [Botti jakoi Robert Vilhelm Ekmanin olkikattoisen rakennuksen] Hitsi, kun olisi edes maa lisätietona.
19.1.
- [Kati Parppei kysyi: "Kysyin tänään fukseilta, mikä historian esitys - vaikkapa fiktiivinenkin - on jäänyt mieleen ja ehkä jopa vaikuttanut alanvalintaan. Omasta puolestani kerroin BBC:n ”Robin of Sherwood”-sarjasta 80-luvulla. Muistatteko?"] Auschwitzin tyttöorkesterin lukeminen (aivan liian nuorena) ja tv-sarja Pala taivasta, pala maata. Vaikuttivat ja vaikuttavat, mutta eivät tutkimuksellisiin intresseihini.
- Kirjojen kantaminen kaupungille on kannattanut - kämpässä on alle 200 lainakirjaa! Joten luulisi, että nyt olisi helpompaa löytää se yksi, jota olen kaivannut jo useampia päiviä...
- Helsingin historian kurssi @HYAvoin on jo tuottanut lisäymmärrystä lähiympäristöstäni. En näes tiennyt, että Helsingissä on Ainonkatu, vaikka olen kävellyt sen ohi satoja kertoja.
20.1.
- Jo on aikoihin eletty, kun FB:n mainoksissa tulee vastaan jotain mielenkiintoista ja ilmaista: äskettäin julkaistu puolen tunnin dokkari Suomen sodasta. [1808-09 Då det Svenska Riket klövs itu]
21.1.
- Turun torikaivauksien esittelyssä (parhaillaan käynnissä) Juhani Kostet mainitsi lukeneensa väitöskirjaa, jonka viitteen verkkoaineisto ei ollut tavoitettavissa. Ajatella! Kostet oli tunnistamastaan ongelmasta ollut oitis yhteydessä viranomaistahoihin.
- Erja Moore muistuttaa juhlavuodesta: "Plagiointi alkoi Suomessa yleistyä, sähköisen julkaisemisen ja tekstitiedostojen jakamisen myötä vuonna 2003, jolloin Laura Huhtasaaren, myöhemmin plagiaatiksi paljastunut gradu hyväksyttiin Jyväskylän yliopistossa."
[Jyväskylän yliopistoa edustava Susanna Niiranen totesi: "Tarkennus: Huhtasaari teki opinnäytetyönsä Kokkolan yliopistokeskuksessa, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Veikkaan, että tapaus teki jo olemassaolevaa ilmiötä tunnetummaksi."
Jyrki Ilva tarttui myös ajoitukseen: "Suhtautuisin kyllä hivenen varovaisesti oletukseen, että akateeminen plagiointi alkoi yleistyä nimenomaan tuossa vaiheessa. Saattaa olla näin, tai sitten taas ei. Kirjoitin tästä omia pohdintojani viitisentoista vuotta sitten. (Plagioituja opinnäytteitä)" ]
- Miksiköhän @NatMuseum_FI on lahjoittanut amerikkalaiselle museolle palan 1700-luvun tapettia? Saiko jotain vastalahjaksi?
24.1.
- Olipa kiva kuunnella @IkaheimoJanne LIDAR-esitystä: totista tekemisen meininkiä.
25.1.
- Case Petterson vielä kerran ja asiallisesti koottuna. Uutta tietoa tutkimusapulaisen käyttö. Voi verrata Keskisarjaan, joka ei ole piilotellut vastaavaa.
28.1.
- YouTube-videolla tuli vastaan sivusto, jossa arvataan kuvien ajoituksia. Vastaava pelillistys sopisi myös kulttuuriperintöön tutustumiseen?
5.2.
- "Lopulta, 1500-luvun tutkijan näkökulmasta hiukan anakronistisesti, Sigrid päättää jättää sulhasensa ja keskittyä tyttökoulun opettajaksi." @anulah kirjoitti Fredrika Runebergin historiatulkinnasta.
7.2.
- Mitä kuuluu Keskisarjan lastenkirjalle, jonka piti ilmestyä jo vuonna 2017? Pääkaupungin kirjastoilla viimeisin tieto, että tänä vuonna, mutta ei (kai) ollut kevään ohjelmassa. Mutta tamperelaisen lukudiplomin suorittamiseen tarjolla jo viime vuonna?! [pdf. Aiempi blogitekstini aiheesta vuodelta 2019.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti