lauantai 11. helmikuuta 2023

Tammikuusta helmikuulle


14.1.
19.1.
  • [Kati Parppei kysyi: "Kysyin tänään fukseilta, mikä historian esitys - vaikkapa fiktiivinenkin - on jäänyt mieleen ja ehkä jopa vaikuttanut alanvalintaan. Omasta puolestani kerroin BBC:n ”Robin of Sherwood”-sarjasta 80-luvulla. Muistatteko?"] Auschwitzin tyttöorkesterin lukeminen (aivan liian nuorena) ja tv-sarja Pala taivasta, pala maata. Vaikuttivat ja vaikuttavat, mutta eivät tutkimuksellisiin intresseihini.
  • Kirjojen kantaminen kaupungille on kannattanut - kämpässä on alle 200 lainakirjaa! Joten luulisi, että nyt olisi helpompaa löytää se yksi, jota olen kaivannut jo useampia päiviä...
  • Helsingin historian kurssi @HYAvoin on jo tuottanut lisäymmärrystä lähiympäristöstäni. En näes tiennyt, että Helsingissä on Ainonkatu, vaikka olen kävellyt sen ohi satoja kertoja.
20.1.
21.1.
  • Turun torikaivauksien esittelyssä (parhaillaan käynnissä) Juhani Kostet mainitsi lukeneensa väitöskirjaa, jonka viitteen verkkoaineisto ei ollut tavoitettavissa. Ajatella! Kostet oli tunnistamastaan ongelmasta ollut oitis yhteydessä viranomaistahoihin.
  • Erja Moore muistuttaa juhlavuodesta: "Plagiointi alkoi Suomessa yleistyä, sähköisen julkaisemisen ja tekstitiedostojen jakamisen myötä vuonna 2003, jolloin Laura Huhtasaaren, myöhemmin plagiaatiksi paljastunut gradu hyväksyttiin Jyväskylän yliopistossa."
    [Jyväskylän yliopistoa edustava Susanna Niiranen totesi: "Tarkennus: Huhtasaari teki opinnäytetyönsä Kokkolan yliopistokeskuksessa, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Veikkaan, että tapaus teki jo olemassaolevaa ilmiötä tunnetummaksi."
    Jyrki Ilva tarttui myös ajoitukseen: "Suhtautuisin kyllä hivenen varovaisesti oletukseen, että akateeminen plagiointi alkoi yleistyä nimenomaan tuossa vaiheessa. Saattaa olla näin, tai sitten taas ei. Kirjoitin tästä omia pohdintojani viitisentoista vuotta sitten. (Plagioituja opinnäytteitä)" ]
22.1.
24.1.
  • Olipa kiva kuunnella @IkaheimoJanne LIDAR-esitystä: totista tekemisen meininkiä.
25.1.
28.1.
5.2.
7.2.
  • Mitä kuuluu Keskisarjan lastenkirjalle, jonka piti ilmestyä jo vuonna 2017? Pääkaupungin kirjastoilla viimeisin tieto, että tänä vuonna, mutta ei (kai) ollut kevään ohjelmassa. Mutta tamperelaisen lukudiplomin suorittamiseen tarjolla jo viime vuonna?! [pdf. Aiempi blogitekstini aiheesta vuodelta 2019.]

Ei kommentteja: