Siltalenkin positiivinen havainto: museosilta on muuntumassa rakkauden sillaksi. Jo kaksi tukevaa riippulukkoa kiinnitettynä.Hieman yllätyin kun seurauksena oli ajatustenvaihto
tuttava: Venäläisiä maahanmuuttajia?Mielessäni oli Hesarissa äskettäin ollut juttu Katajanokan kävelysillan lukoista. Sen verkkoversiossa ei sanota tavan taustasta muuta kuin että se on "Euroopan suurkaupungeista tuttu". Lisäksi muistissani oli artikkeli Tukholman vastaavasta sillasta. Verkkohaku ei löytänyt sitä vaan tilannekatsauksen helmikuulta 2009: tapa oli juuri saapunut Bernadottelandiaan, oli jo tunnettu ympäri maailmaa ja arveltiin olevan peräisin idästä, Kiinasta.
minä: Täh? Euroopastahan tapa on peräisin. Ekan kerran itse ainakin näin Cinque Terressä.
tuttava: Mulle taas kerrottiin Tartossa että se on paikallisten venäläisten tapa siellä linnavuoren huipulla. Mutta on niitä nykyään Turun Teatterisillan kaiteissakin.
minä: Tästä taitaa syntyä lähihistoriaa käsittelevä blogijuttu...
Kaikenkattava Wikipedia artikkelissaan Love padlocks tunnustaa, ettei tavan alkupistettä tunne. Verkkosivuja haravoimalla löytyisi varmasti erilaisia totuuksia sekä ajan että paikan osalta. Yleisesti tarjotaan ainakin 1980-luvun alkua Unkarin Pécsissä.
Wikipedian sivun mukaan Euroopassa lemmenlukot ovat olleet muodissa 2000-luvun alusta. En muista Cinque Terren reissuni ajankohtaa, mutta kiitos verkkosivun tiedän, että siellä todellakin on paikka lukoille. Verkkosivujen, erityisesti verkkosanomalehtien, avulla joku sosiologi voisi leviämisvauhdista ja -suunnista tehdä ihan oikean ja mielenkiintoisen tutkimuksen. Ja Kokemäellä lukot siis viimeistään huhtikuun lopussa 2012.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti