sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Koottua

Ilmat taitaa olla jo sellaiset, että entisaikaan lehmiä päästettäisiin laitumelle? Kuva lehdestä Joulupukki III 1914.

Jukka Laajarinne mietti historian tulkintaa. Jaakko Suominen historiallisisa syitä ja selityksiä.

Blogissa Seffaniaan suku Kirsi laskeskeli sukututkimuksen kustannuksia.

Lina kävi lasten kanssa Kansallismuseossa:
Pimeä keskiaika haarniskoineen ja ikoneineen oli kolmevuotiaalle pelottavaa, "Äiti, ei tulla tänne enää ikinä, mennään vaan eläinmuseoon. Vaikka onhan nekin kaikki kuolleita"
Kurakauppalan Kaisa löysi kuluneeseen Titanic-aiheeseen uuden kulman kirjallisuuden kautta.

Tuoreessa Kuriositeettikabinetin esinetutkimuksen teemanumerossa on runsaasti luettavaa.

Silja Uusikangas miettii pitäisikö kouluissa opettaa enemmän Afrikan historiaa.

Riksantikvarieämbetet etsii på svenska kahta palkallista wikipedia-muokkaajaa. Blogin (på svenska) EnDigitaltKult kirjoittaja on kokeillut tapoja löytää tietoa ensimmäisestä Bernadotte-kuninkaasta, miettinyt arkiston ja kirjaston eroa sekä Kansalliskirjaston verkkoarkiston ja Internet Archiven eroja.

Också på svenska Kungliga Biblioteketin blogi Vardagstryck esitteli almanakan vuodelta 1707. Komea kuva Tukholmasta! Samaisessa  blogissa myös kahden karkausvuoden kalenterit ja  köyhäinhoidon määräys vuodelta 1776.

Tuore Helsingin historia ilmestyi ja julkistuksesta raportoivat Juha-Matti Granqvist ja på svenska Jessica Parland-von Essen. Infocrea-blogissa pari otosta etsiXpertti.fi -palvelun tiedeviestintäpäivästä 16.4.2012. Hietzu raportoi seminaarista ”Paikallismuseoiden tulevaisuudesta – kehittämistyöryhmän työn tuloksia”: osa 1,osa 2, osa 3, osa 4, osa 5, osa 6 ja osa 7.

Kulttuurihistorian blogissa Riitta Laitinen muisteli c-kasetteja.

Jessica Parland-von Essenin innostamana oli Olli Bäckström aloittanut maaliskuun lopulla blogin Scripturae, joka "keskittynee akateemisen historiantutkimuksen aiheisiin".

Johanna Enqvist on äskettäin aloittanut blogin Ad doc väitöskirjan kirjoitus- ja ajatustyön tueksi.

Kirsi-Maria kertoi Glasgowssa pidetyn European Social Science History Conferencen tunnelmista. Charlotte oli myös Glasgowssa ja matkasta syntyivät blogikirjoitukset Nya sätt att se på kvinnor medeltidskällor , Saker jag lärt mig Glasgow , Det finns universitet och så finns det Universitet ja Trender inom genushistoria . Ilona Kemppainenkin oli samassa kaupungissa samaan aikaan, blogikirjoitusta odotellen.

Ahmu työstää historiallista romaania: "En kestä, jos faktat ovat miten sattuu, eikä miljöö vastaa sitä mitä se on todellisuudessa saattanut olla. Siksi joudun (?) tekemään kesälomani koittaessa inspiraatiomatkan! "

Tuula Levo oli lukenut muistelmakokoelman Kauaksi kotoa, ja kirjoitti siitä toisenkin postauksen.

Lucilla Lin dissaa kansalliseepostamme.

Blogin Ghost unfair tuoreimmista kuvista selviää, miltä näyttää hylätyllä kalanpakastamolla Porissa.

Suketus oli tyytyväinen lukemaansa kätilömuistelmaan.

Ennen ja nyt julkaisi Antti Tahvanaisen ja Jukka Leinosen lectio praecursoriat.

Mörrimöykkyä harmitti moni asia, mutta hän lopetti positiivisesti:
Tettipaikan sain Forssan museolta, siellä siis hengaan ja taukoaikoina lueskentelen kauan himoitsemaani Forssan historiaa. Hyvän työskentelypesän olen kyllä sieltä saanut, kun vieressä on kaksi hyllyä varustettuna rakkaan kotikaupungin historiaa käsittelevällä kirjallisuudella. Jes. 

Ei kommentteja: