Pohjoissalia vastapäätä on hämäävän samannäköinen Eteläsali. Itse tarkistan sijaintini alakerran sisustuksesta: Pohjoissalissa mikrofilmilaitteet ja Eteläsalissa pöytärivit.
Eteläsaliin tullessa on oikealla kädellä Suomea koskevat matrikkelit. Ei välttämättä täydellisin valikoima, mutta löytyy Bergholmin sukukirja, aatelismatrikkelit ja muut perusteokset.
Vastapäivään hyllyjä kiertäen on seuraavana päädyssä ikkunan alla Tanskan aatelismatrikkelit. Pitkällä seinällä, ennen ikkunaa, Ruotsin matrikkelit, mukaanlukien eri aatelismatrikkelit. Kannattaa muistaa, että täällä on Suomeakin koskevaa aineistoa, ainakin Svenska landtmätare kattaa myös Suomen maanmittarit.
Alakerran toinen pääty on täynnä sanakirjoja, joten sinne voi suunnata outoja sanoja kohdattuaan, olivat ne sitten suomea, ruotsia tai latinaa.
Eteläsalin toisessa kerroksesta löytyy enimmäkseen sidottuja valtiopäiväjulkaisuja. Ja Asetuskokoelma. Valtiokalentereita 1800-luvun alusta alkaen. Mutta myös tilastolliset vuosikirjat. Ja yliopistoon liittyvät julkaisut kuten Turun akatemian painetut konsistorin pöytäkirjat ja osakuntien sarjajulkaisut.
Kolmanteen kerroksessa kävin itse ensimmäistä kertaa vasta tänä vuonna. Sinne on sijoitettu ulkomaiset lähdejulkaisut, joiden ruotsalaisista sarjoista Handligar rörande Sveriges historia ja Historiska handlingar löysin erinomaisen hyödyllisiä tietoja. (Jokseenkin sattumalta.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti