Seppo Niinioja nosti SukuForumilla esiin ruotsalaisen tilastosivuston Portalen för historisk statistik . Aiheenmukaisilta sivuilta löytyy linkkejä suoraan materiaaliin ja myös kirjallisuusvihjeitä. Suurin osa tilastoista alkaa vuodesta 1800, joten leikkaus Suomen historiaan on melko pieni. Ja päätellen BKT-tilastosta poimitusta väkiluvusta, Suomi on siivottu jopa niiltä muutamilta vuosilta pois:
Mutta Suomen historiasta kiinnostuneille voi olla iloa etusivun rahanarvon muuttajasta keskiajalta nykypäivään. Koska tuotantorakenne on muuttunut täysin tuloksia voi pitää vain suuntaa antavina: minkälainen summa on iso ja minkälainen pieni. Lisää tietoa rahanarvosta löytyy osiosta Finans och monetära förhållanden. Osiossa Jordbruk on linkki Mats Morellin tutkimusraporttiin mittojen kehityksestä 1500-luvulta lähtien. Ilmeisesti vähän muukin kuin heinä aami on tulkinnanvaraista.
Suomalaista tilastoa löytyy luonnollisesti Tilastokeskuksen sivuilta. Historiaa on ainakin väestötilastoissa, joita on tarjolla vuodesta 1750 nykypäivään. Alla on samassa mittakaavassa kuin edellisessä graafissa Suomen väkiluku, jossa Suomen sodan ja samojen vuosien tautiepidemioiden merkitys on selvä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti