Norjalaiset ovat puolestaan lähteneet MAP-kirkon indeksointiprojektiin mukaan. MAP-kirkko digitoi mikrofilmejään ja siinä samalla vapaaehtoisvoimin indeksoi kuvat. Indeksointisysteemi on aika vaikuttava, saman kuvan käsittelee kaksi henkilöä. Jos heidän tuotoksensa erovat, tapauksen käsittelee vielä kolmas. (Hyvän kuvan prosessista saa oppitunnista Overview )
Pitkästä aikaa löytyi uusi suomalainen blogi, joka sivuaa henkilöhistoriaa antoisalla tavalla. Toivottavasti päivittyy ja kehittyy, jään seuraamaan.
Juha kirjoitti tällä viikolla Historiallisen sanomalehtikirjaston annista. Vähän samantapainen tutkimuslöytö osui silmiini toisesta kotimaisesta blogista.
Amerikkalainen Elyse Doerflinger on viimeaikoina päivittänyt blogiaan YouTube-videoinnin sijaan. Videot ovat mielestäni hyvä esimerkki siitä, että vähäisellä tekniikallakin voi tehdä kivoja juttuja.
Sukututkimuksen imusta kirjoitti Santeri Palin jo keväällä, ilmeisesti ei vetänyt kauempaa? Reaktiosta sukuyhdistyksen lehteen kirjoitettiin myöskin keväällä. Pohdiskeleva bloggaaja mietti historiankirjoitusta kesäkuussa. Tiina-Liisalla ei ole tekstinsä mukaan aikaa sukututkimukselle, hän ehti kuitenkin kertoa kuuden kuukauden sisään sukututkimusohjelmiston käyttöönoton alkutunnelmista ja internetistä saadusta avusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti