Selailin kirjamessujen messulehteä. Yleensä olen valinnut menopäivän yksinkertaisesti oman kalenterini mukaan, mutta nyt alkoi näyttää siltä, että kannattaisi optimoida myös mainossessioiden eli ohjelmien mukaan.
Torstaina haastatellaan Teemu Keskisarjaa (sarjamurhaaja kirja), Jaana Mellasta (kaupunkiarkeologia sarjakuvina), Marjo T. Nurmista (tiedon tyttäret) Jussi T. Lappalaista (Suomen sota). Lisäksi ryhmäkeskustelut kansankirjailijoista ja Suomen hahmottumisesta kansakuntana. Kaikki nämä työpäivän aikana, eli jäävät suoraan väliin.
Perjantaina Max Engman kertoo kirjastaan Raja, Heikki Talvitietä ja Pekka Visuria haastatellaan Suomen sotaa käsittelevästä kirjasta ja Heikki Tiilikaista Amiraali von Kraemeria käsittelevästä kirjasta. Kiinnostaa myös paneelikeskustelu omakustantamisesta ja ryhmäkeskustelu editoinnista. Nämä myös ajallisesti haasteellisia.
Lauantain ohjelmasta huomasin, että jokin aika mainitsemani sukututkimukseen perustuva romaani on käännetty suomeksi. Sen lisäksi esitellään Raili Mikkasen Unelmien varjot -kirjaa, Antti Tuurin Surmapeltoa. Antti Tuuri on myös toisessa keskustelussa, jonka otsikkona on ”Kuinka kirjoittaa sodasta?”, mutta ei ole mahtunut keskusteluun ”Vuosi 1918”, johon olisi myös sopinut. Historiallisia tietokirjoja esitellään ja käsitellään lauantaina niin, että niille on oma otsikko ”Menneisyys meissä - 1918”. Sen ulkopuolelta löytyy vielä Viipuria kortteli korttelilta esittelevän kirjan sessio, Tarkiaisen Sveriges Österland –kirjan tuokio.
Sunnuntaina kirjailijat keskustelevat miten sukeltaa toiseen aikaan, naisen paikasta historian kulussa. Elisabet Aho ja Tuure Vierros keskustelevat otsikolla ”Historiallisen romaanin taitajia”. SKS:n syksyn kartanokirjat saavat aikansa, samoin merenkulun historia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti