Poimintoja painetusta kataloogista. Jos kiinnostut, tarkista ajat, paikat yms. opiston verkkosivuilta.
Itäisessä alueopistossa sukututkimuksen peruskurssi ja jatkokurssi sekä yli 40-vuotiaille suunnattu elämänkaarikirjoituskurssi. Sama löytyy myös koillisesta alueopistosta. Keskisessä alueopistossa sukututkimuksen peruskurssi.
Eteläisessä alueopistossa Henkilökohtaista - yksityisestä yleiseksi, jossa kehitetään valmiuksia omaelämäkerrallisen tekstin muokkaamiseen kohti julkaistavaa tuotosta. Keskisessä alueopistossa Kirjoita ja julkaise! -teemapäivä, kurssit Muistot ja elämä sanoiksi ja tekstiksi sekä Minkä aika tuhoaa, sen muisti tallentaa - ja kirjoitus säilyttää.
Keskisessä alueopistossa kurssi Oppe nyt wanha ia noori - vanhaa kirjasuomea ja kirjallisuutta sekä Rauman kielen piiri.
Käsityökursseista löytyy Villalankakirjonta, jossa tutustutaan rekipeittojen historiaan ja kuvioaiheisiin. Alla oma työnäytteeni yläasteen käsityön tunnilta.
Ilmaisissa yleisöluennoissa riittäisi kuunneltavaa lähes joka illalle:
Keskisen alueopiston ohjelmassa on talvisodasta 5 luennon sarja 7.9.-5.10.
FL Eero Muurimäellä on monta yleisöluentoa kaukaisemmasta menneisyydestämme. Itäisessä alueopistossa 17.9.-5.11 Ihmisen biologinen kehitys ja kultturikehitys, jossa 29.10 Mitä geenit kertovat ihmisestä? Koillisessa alueopistossa 1.12 aiheena Mitokondriaalinen Eeva ja y-kromosomiaalinen Aatami, suomalaisten geneettisistä juurista. Pohjoisessa alueopistossa 8.11 Mistä olemme tulleet (ennakkoilmoittautuminen). Keskisessä alueopistossa 7.9-19.10 Euroopan esihistoriaa esi-ihmisistä keltteihin, 26.10.-16.11. Naapurimaidemme esihistoriaa, 23.11.-30.11. Omaa ja lainattua - Suomen kultturin 10000 vuotta.
Keskisessä alueopistossa luentosarjat Aate- ja kultturivirtoja keskiajalta nykyaikaan (8.9-1.12., viimeisellä kerralla otsikkona Historia & Nykyaika: miksi tutkimme historiaa?) ja Luolamiehestä maailmankansalaiseksi - ihmisen eettisen sosiaalistumisen lyhyt historia (21.10-2.12).
Läntisessä alueopistossa 3 luentoa (22.9.-6.10) otsikolla Keitä ovat suomalaiset?- Suomen historiaa ja kultturia. Yksittäiset luennot Kuormahevosista kaupunkikaneihin - eläinsuojelun historiaa 17.9. ja Suomen majakat 26.11. Helsingin arkkitehtuuria Viaporista Aurinkolahteen kolmen luennon verran 22.10-5.11.
Työssäkäymättömille sopiviin aikoihin on pohjoisessa alueopistossa tarjolla Helander-kodin maanantailuoennot - matkoja, henkilöhistoriaa ja osana perjantain kulttuuriluentoja 3 otsikolla Suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin - suurten keräilijöiden ja matkailijoiden - jäljillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti