Minä olen juuri päässyt kesälomalle ja pitäisi jo ruveta täyttämään kalenteria syksylle? No, pakko ei tietenkään ole.
Poimintoja painetusta kataloogista. Jos kiinnostut, tarkista ajat, paikat yms. opiston verkkosivuilta.
Itäisessä alueopistossa sukututkimuksen peruskurssi ja jatkokurssi sekä yli 40-vuotiaille suunnattu elämänkaarikirjoituskurssi. Sama löytyy myös koillisesta alueopistosta. Keskisessä alueopistossa sukututkimuksen peruskurssi.
Eteläisessä alueopistossa Henkilökohtaista - yksityisestä yleiseksi, jossa kehitetään valmiuksia omaelämäkerrallisen tekstin muokkaamiseen kohti julkaistavaa tuotosta. Keskisessä alueopistossa Kirjoita ja julkaise! -teemapäivä, kurssit Muistot ja elämä sanoiksi ja tekstiksi sekä Minkä aika tuhoaa, sen muisti tallentaa - ja kirjoitus säilyttää.
Keskisessä alueopistossa kurssi Oppe nyt wanha ia noori - vanhaa kirjasuomea ja kirjallisuutta sekä Rauman kielen piiri.
Käsityökursseista löytyy Villalankakirjonta, jossa tutustutaan rekipeittojen historiaan ja kuvioaiheisiin. Alla oma työnäytteeni yläasteen käsityön tunnilta.
Tietotekniikan kursseista löytyy paljon sukututkimuksen harrastajalle ja erityisesti julkaisun tekijälle sopivaa. Digikuvien arkistointia, Vanhat äänitteet digimuotoon, Vanhat valokuvat kuntoon, Skannaus - paperikuvat ja diat. Ohjelmassa on myös ilmainen tietoisku Sukututkijan valitut nettipalvelut 1.10, sekä Tiedonhaku internetistä aloittelijoille, ilmainen 3-osainen kurssi ja Internet-tiedonhaun syventävä kurssi, joka on maksullinen.
Ilmaisissa yleisöluennoissa riittäisi kuunneltavaa lähes joka illalle:
Keskisen alueopiston ohjelmassa on talvisodasta 5 luennon sarja 7.9.-5.10.
FL Eero Muurimäellä on monta yleisöluentoa kaukaisemmasta menneisyydestämme. Itäisessä alueopistossa 17.9.-5.11 Ihmisen biologinen kehitys ja kultturikehitys, jossa 29.10 Mitä geenit kertovat ihmisestä? Koillisessa alueopistossa 1.12 aiheena Mitokondriaalinen Eeva ja y-kromosomiaalinen Aatami, suomalaisten geneettisistä juurista. Pohjoisessa alueopistossa 8.11 Mistä olemme tulleet (ennakkoilmoittautuminen). Keskisessä alueopistossa 7.9-19.10 Euroopan esihistoriaa esi-ihmisistä keltteihin, 26.10.-16.11. Naapurimaidemme esihistoriaa, 23.11.-30.11. Omaa ja lainattua - Suomen kultturin 10000 vuotta.
Keskisessä alueopistossa luentosarjat Aate- ja kultturivirtoja keskiajalta nykyaikaan (8.9-1.12., viimeisellä kerralla otsikkona Historia & Nykyaika: miksi tutkimme historiaa?) ja Luolamiehestä maailmankansalaiseksi - ihmisen eettisen sosiaalistumisen lyhyt historia (21.10-2.12).
Läntisessä alueopistossa 3 luentoa (22.9.-6.10) otsikolla Keitä ovat suomalaiset?- Suomen historiaa ja kultturia. Yksittäiset luennot Kuormahevosista kaupunkikaneihin - eläinsuojelun historiaa 17.9. ja Suomen majakat 26.11. Helsingin arkkitehtuuria Viaporista Aurinkolahteen kolmen luennon verran 22.10-5.11.
Työssäkäymättömille sopiviin aikoihin on pohjoisessa alueopistossa tarjolla Helander-kodin maanantailuoennot - matkoja, henkilöhistoriaa ja osana perjantain kulttuuriluentoja 3 otsikolla Suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin - suurten keräilijöiden ja matkailijoiden - jäljillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti