22.3.
- Aamupäivän oudoin käsite 1800-luvun historiankirjoittajalta: "fosforistiskt-reaktionära åsigter". Saob-kurkkauksen perusteella fosforisuudella ilmeisesti tarkoitetaan 1800-luvun alun uusromantikkaa.
30.3.
- Turusta löytyi jälleen purkamaton yli satavuotias asuinrakennus [Lähde: Uutis-Sirkus. Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto]
- [Sorted Food'in video Taste Testing MORE Global Ingredients we never knew existed ] Erikoisin kokemani Venäjän cancelointi tähän mennessä. Ruokaohjelma esittelee kvassin eikä mainitse ollenkaan maata, johon itse juoman liitän. Sen sijaan mainittiin Ruotsi, mitä ei ruotsinkielinen Wikipedia tiedä ollenkaan.
1.4.
- Loistavaa. Kirjastolainoja uusiessa huomasin, että kirja, jota piti tänään lähteä hakemaan, on jossain päin asuntoani. Voisiko useamman kirjaston lainaustiedot jotenkin saada integroitua kirjallisuuslistaansa?
4.4.
- Virheitä sattuu. Lehdistöhistorialliseen bibliografiaan oli tullut mukaan teos alaotsikolla "Historisk kriminaljournalistik 1750-1984". Olisi ollut supermielenkiintoinen tutkimukselleni, mutta oikeasti alaotsikossa on sana kriminalstatistik.
- Kyllähän rakennuksen nopeasti tunnisti, mutta miksei se ohi kulkiessa voi näyttäytyä yhtä komeana kuin 1930-luvun matkaesitteessä? #Helsinki
9.4.
- Kun nykyaika ei ole tarpeeksi kamalaa, niin käytin runsaan tunnin oppiakseni jälleen yhden nurjan puolen Yhdysvaltojen historiasta. [Lämmin suositus Knowing Better -kanavan videolle The Part of History You've Always Skipped | Neoslavery]
13.4.
- Vuoden 1695 latina-ruotsi-saksa-suomi -sanastossa oli 5 aukeamaa sotaa.
15.4.
- On taas se päivä, jolloin pedantti ateisti paheksuu ihmisiä, jotka ennen aikojaan toivottavat hyvää pääsiäistä.
- Mathilda Lundin revolverisurma eli tositarina 1880-luvun Hämeenlinnasta
19.4.
- Suomalaisessa nimessä kirjoitusvirhe: tiedät lukevasi ruotsalaista kirjaa. Noloimmillaan viime päivinä virhe bongattu kiitososiosta. (Ruotsalaisten sukututkijoiden FB-ryhmässä minua kutsutaan jatkuvasti Kajsaksi. Koska on just niin vaikeaa.)
20.4.
- Tuotenimeä ei ole kai tarkoitus ottaa kirjaimellisesti?
21.4.
- Yliopisto: Väestömullistus pakotti uralilaiset kielet levittäytymään.
Ilta-Sanomat: Tutkimus: Suomalaisten alkukoti luultua idempänä – ”Sillä alueella on hyvin vanhastaan puhuttu näitä kieliä”
[Pointti jäi kirjoittamatta auki. Alkuperäisessä tiedotteessa ei ollut mitään "alkukodista" liikkeelle lähteneitä "suomalaisia" vaan kyse on varhaisen kielimuodon käyttäjien maantieteellisestä paikantamisesta. Eli aivan eri asiasta.]
26.4.
- Depis "kannustamme kyllä kirjoittamaan kokonaan uusiksi" -vertaisarvioista haihtui kummasti helpotuksessa, joka syntyi, kun sain eilisen yleisöluennon pidettyä. Ihan on kuin aurinko paistaisi ekaa kertaa perjantain jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti