FutureLearnissa alkoi eilen kuuden viikon kurssi Genealogy: Researching Your Family Tree. Ekalla viikolla esiteltiin asiakirjoja tiedonlähteenä. Huomautettiin, että niiden kertoma ei ole välttämättä totta. Ihmeellisintä oli esimerkkiasiakirjojen yhteydessä ollut merkintä arkiston antamasta esittämisluvasta ja tekijänoikeudesta. En oppinut mitään, mutta yhden viikon materiaalien läpikäyntiin ei mene kauaa ja jatkan ensi viikollakin.
EdX:in Western Civilization: Ancient and Medieval Europe on juuri sitä, mitä nimi lupaa. Aloitetaan Mesopotamiasta ja Egyptistä. Kerrotaan varmasti paljon, jota en tiedä tai muista, mutta ei jaksa.
Helsingin yliopiston MOOC Kulttuuriperintö ja nykyaika - johdatus kulttuuriperinnön tutkimiseen on pyörinyt jo useita kertoja. Ehti jo unohtuakin, mutta onneksi jollain kanavalla minut tavoitti muistutus eilen alkaneesta kurssista, johon ehtii mukaan ilmaiseksi "rekisteröityneenä osallistujana". Luvassa
yleiskuva kulttuuriperinnön käsitteestä, kohteista ja ilmiöstä. Opit myös ymmärtämään kulttuuriperintöä historiallisesti muuttuvana alueena, joka kattaa aineellisen, aineettoman, visuaalisen, auditiivisen ja audio-visuaalisen kulttuurin.Luvassa 12 tuntia luentoja, tehtäviä ja verkkokeskusteluja. HY:n sivusto on alkeellisen oloinen ulkomaalaisiin verrattuna. Miksi puhutaan erillisten tunnusten luomisesta kurssia varten, kun olen juuri luonut tunnuksen MOOC-alustalle? Kurssin sisällä järjestys näytti selvältä, minkä vuoksi ihmettelin, kun luentovideoissa puhuttiin jo palautetusta ennakkotehtävästä. Sen ohjeet ja palautus oli kuitenkin vuorossa vasta seuraavassa osiossa.
Pohdi, mitä kulttuuriperintö sanana ja ilmiönä tuo mieleesi: Mitä käsite tarkoittaa, ja mitkä asiat ovat mielestäsi ovat kulttuuriperintöä? Onko kulttuuriperintö on sinulle tärkeää?Jos saan aikaiseksi vastauksen ja seuraavan viikon luentojen katsomisen, palaan tähän myöhemmin. Voi kyllä olla, että vuodenaika huokuttelee muuhun.
Kevät-käkönen 1906, muokattu |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti