Niin, mitäs sillä pelkällä metatiedolla voi tehdä? Machine Imagined Artworks http://t.co/tkcbKKzShG via @Whatheritage #avoinglaminnosti minut lataamaan Valtion taidemuseon vapaat metatiedot. Ennenkuin ehdin pidempään miettimään xml-formaatin käsittelyä silmäni osuivat tekstiin
— Tapani Sainio (@TapSq) November 13, 2013
Teos esittää venäläistä piparkakkujen kauppiasta silloisen Seurahuoneen, nykyisen kaukungintalon seinustalla. Lapset katsovat hänen myyntituotteitaan, jotka oli pakattu prenikoita muistuttaviksi.Lapsethan on aina kivoja, joten kelasin taiteilijan kohdalle.... Albert Edelfelt... ja tarkistin vuoden... 1873. Tämähän piti nähdä kuvana, mikä onnistuu Valtion taidemuseon sivulla. Kiva näkymä Helsing.. tai siis minkä kaupungin Seurahuoneen edustalle? Taulun kuvaustietoina edellä (kirjoitusvirheineen) kopioidun lisäksi asiasanat "kauppias, venäläinen, piippu, lapset".
Eli olenko ainoa, jonka mielestä olisi mielekästä pystyä hakemaan tauluja, joiden kuva-aihe on Suomesta? Ja/tai Helsingistä? Vai olenko niin typerä, etten vaan tajua miten se onnistuu annetuilla tiedoilla?
Muiden taulujen selailu kertoo, että toisinaan paikkoja on merkitty, mutta niillä ei ole mitään hierarkiaa? Ja asiasanotus on toisinaan varsin niukkaa. Minkä voi sanoa heikentävän sen sovellusmahdollisuuksia?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti