Kalenteriini olen myös merkinnyt kaikille avoimen luentosarjan Helsinki - Kaupunki ennen keisaria , joka käsittääkseni vastaa (ainakin luennoitsijoiden nimien perusteella) Helsingin yliopistolla viime vuonna pidettyä kurssia. Ilman opintopisteitäkin kiinnostaa. Ties vaikka Petter Sund -kassi tulisi seuraavaksi työvuoroon. (Siis nykyisen projektin joskus valmistuttua.)
Yksi luennoitsijoista on Jessica Parland-von Essen, joka luennoi syksyllä suljetussa yliopistossa digitaalisesta mediasta ja humanistisesta tutkimuksesta kurssin, jonka hahmotelman hän esitti blogissaan. Kurssin sisällön huomioon ottaen voi toivoa, että jotain jaetaan myös verkossa ei-osallistujille.
Apropoo blogit. Olen kesäsiivouksena setvinyt linkkivarastojani ja sieltä löytyi tämä Historiatietoisuus Suomessa -tutkimus blogi tai paremminkin sivusto. Oli kumpi tahansa, ei näytä päivitetyltä ja kuitenkin työn pitäisi jatkua vuoteen 2012? Ehkä elokuinen konferenssinsa herättää kertomaan uutisia. Jos viestinnän aloittaa, niin tauostakin syntyy viesti jolle annetaan tulkintoja. (Lähdekriittisesti, tietenkin.)
Muuta, ainakin nimellisesti historiatietoista verkkosisältöä:
- Päivärinta, Katri: Suomi muinoin ja nyt : Friedrich Rühsin ja A. I. Arwidssonin näkemyksiä 1800-luvun alkuvuosikymmeniltä teoksessa Suomi ja sen asukkaat
- Repo, Juuso : Suomalaiskansallinen historiankirjoitus : kolme tutkijaa ja kolme historiankäsitystä
- Hakkari, Johanna : Suomalaisten nuorten historiakulttuuri : Historian kohtaaminen ja käyttö 8.-luokkalaisten nuorten arkipäivän elämässä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti