maanantai 25. heinäkuuta 2011

Opintojen suunnittelua ja historiatietoisuutta

Kiitos kevätflunssan historian perusopintojen suoritus on vieläkin yhtä tenttiä vajaa. Mutta se ei estä ilmoittautumasta uusiin opintoihin, minkä tein viime viikolla. Elokuussa luennoitava Sodan historia ja tulevaisuus istui mukavasti kalenteriini ja oli vielä halpa. Luentojen tasosta ja annista täällä aikanaan lisää.

Kalenteriini olen myös merkinnyt kaikille avoimen luentosarjan Helsinki - Kaupunki ennen keisaria , joka käsittääkseni vastaa (ainakin luennoitsijoiden nimien perusteella) Helsingin yliopistolla viime vuonna pidettyä kurssia. Ilman opintopisteitäkin kiinnostaa. Ties vaikka Petter Sund -kassi tulisi seuraavaksi työvuoroon. (Siis nykyisen projektin joskus valmistuttua.)

Yksi luennoitsijoista on Jessica Parland-von Essen, joka luennoi syksyllä suljetussa yliopistossa digitaalisesta mediasta ja humanistisesta tutkimuksesta kurssin, jonka hahmotelman hän esitti blogissaan. Kurssin sisällön huomioon ottaen voi toivoa, että jotain jaetaan myös verkossa ei-osallistujille.

Apropoo blogit. Olen kesäsiivouksena setvinyt linkkivarastojani ja sieltä löytyi tämä Historiatietoisuus Suomessa -tutkimus blogi tai paremminkin sivusto. Oli kumpi tahansa, ei näytä päivitetyltä ja kuitenkin työn pitäisi jatkua vuoteen 2012? Ehkä elokuinen konferenssinsa herättää kertomaan uutisia. Jos viestinnän aloittaa, niin tauostakin syntyy viesti jolle annetaan tulkintoja. (Lähdekriittisesti, tietenkin.)

Muuta, ainakin nimellisesti historiatietoista verkkosisältöä:

Ei kommentteja: