Helsingin kaupunginmuseo/Sakari Kiuru |
Jos siellä olisi sopinut olemaan esimerkiksi työläistaustainen sodan kokenut henkilö. Mutta valintakriteerit (eli museoesineiden saatavuus?) olivat vaatineet rikkaita vaikuttajia. Jos yläluokkaisuuden unohtaa hetkeksi, niin ratkaisu kertoa kronologia henkilöiden kautta saa tietenkin siunaukseni. Aukeaako kronologia kaikilla tietotaustoilla kun 1540-1612 eläneen henkilön kyltissä on Helsingin kartta 1696/1707 on toinen kysymys.
Helsingin kaupunginmuseo/Heidi Richert |
Esinevalintojen aasinsillalla palaan luokkakysymykseen ja alakertaan, jossa toriympäristöjen menneisyyttä kuvattiin isossa vitriinissä 1800-luvun yläluokan esineistöllä ja Leningrad Cowboys -konsertissa ruttaantuneilla kaljapurkeilla. Tavallisen ihmisen jälki Helsingissä, jossa hänelle sopivammat paikat ovat lähiön keittiö tai seksistinen Vedenneito-peli? Ei mahdoton tulkinta.
Erillisenä kesänäyttelynä on esillä Signe Branderin valokuvia Helsingistä. Osasuurennokset olivat mielenkiintoisimpia, joskaan eivät mielettömän innovaatiivinen idea. Onhan niitä ollut jopa tässä blogissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti