Vertailun perusteella on päädytty tulkintamalleihin, jotka voivat selittää eläinten olemassaolon hautauksissa. Näitä ovat muun muassa hautauhrit, muisteluateriat ja eläinhautaukset. Hautapaikka on saattanut olla aiemmin esimerkiksi asuinpaikka, jolloin haudoista löytyneet luut voivat liittyä alueen käyttöön asuinpaikkana.Arkeologiasta ja haudoista kun tuli puhe ja koska tänään on
mistä lisätietoa banneria klikkaamalla ... niin hiukan aiheisiin liittyviä linkkejä.
Oxfordin yliopisto on avannut sivuston Ancient lives, jossa nojatuoli-arkeologit pääsevät pyörittelemään papyryspalasia tositarkoituksella.
Arkeologian harrastajien infosivut olivat nyt kesällä päivittyneet kaivaustiedoilla eli harrastajien kannattaa tätä seurata.
Åsa M. Larsson kirjoitti på svenska viime vuonna blogissaan ihmisjäännösten käsittelyn problematiikasta.
Teemu Mökkösen lisensiaattityön otsikkona Arkeologia, historialliset kartat ja paikkatieto
Museovirasto on julkaissut opaskirjan Arkeologisten hautakaivausten tutkimusmenetelmät. "Se on suunnattu lähinnä kenttätöitä tekeville arkeologeille, mutta myös arkeologian opiskelijoille ja harrastajille sekä lähitieteiden edustajille."
Pentti Koivuselle pari vuotta sitten tehty juhlakirja Ei kiveäkään kääntämättä on luettavissa verkkoversiona. Sisälsi minusta paljon mielenkiintoista m.m. juhlakalun nuorena miehenä tekemistä museolahjoituksista sekä useita artikkeleita Tornion kaupunkielämästä 1600-luvun paikkeilla.
Museoviraston julkaisuihin kuuluu Marianna Niukkanen: Historiallisen ajan kiinteät muinaisjäännökset - tunnistaminen ja suojelu. Arkeologipäiviltä 2006 on verkossa artikkeli Johanna Enqvist & Marianna Niukkanen: Historiallisen ajan muinaisjäännökset – teoriassa ja käytännössä.
Julkaisussa Pirkan maan alta 10 juuri sitä, mitä otsikko lupaa.
Verkossa myös kirjaan Mustaa valkoisella. Ystäväkirja arkeologian lehtori Kristiina Korkeakoski-Väisäselle sisältyvä Juha Ruohosen artikkeli Saariin ja metsiin haudatut. Historiallisen ajan hautapaikkoja Kangasniemellä.
Arkeologisten inventointien raportteja etsin joskus hakukoneharjoittelun merkeissä. Ovat hyvin sekalaisissa paikoissa ja tuskin kaikki verkossa ollenkaan. Yhtä sekalaisesti listattuna, joukossa näköjään myös yksi kulttuuriperintöinventointi.
- Hankasalmen Ruumissaaret. Hankasalmen historiallisen ajan hautapaikkojen inventointi 2008-2009
- V.-P. Suhonen: Sipoon historiallisen ajan muinaisjäännösten inventointi vuonna 2007
- SATU KOIVISTO: SIPOO Manneralueen esihistoriallisen ajan ja saariston esihistoriallisen sekä historiallisen ajan muinaisjäännösten inventoinnit 2007
- Karkkila. Keskustaajaman osayleiskaava-alueen arkeologinen inventointi. Historiallisen ajan muinaisjäännökset. 19.-23.5.2008
- Historiallisen ajan muinaisjäännösten arkeologinen inventointi Keski-Suomessa 2004
- PELLO Pellon kuntakeskuksen inventointi 17. - 19.6.2008
- PUDASJÄRVEN KOLLAJAN ARKEOLOGINEN INVENTOINTI Petro Pesonen 2008
- Hamina-Virolahti. Valtatien 7 tielinjan inventointi välillä Hamina - Vaalimaa 15.-19.6.2009. Katja Vuoristo
- Taivalkoski kulttuuriperintöinventointi 2009 Läntinen alue
- Muinainen Muonio – inventointituloksia vuodelta 1995
- RIIHIMÄKI ETELÄ-VAHTERISTO Logistiikkakeskusalueen muinaisjäännösselvitys 2006-2007
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti