sunnuntai 17. lokakuuta 2021

Syyskuusta lokakuuhun Twitterissä

19.9.

20.9.
  • Microsoft Word saa hämmentävän hyvin tolkkua ruotsiksi sanelustakin, mutta Ahvenkoski tuottaa toistuvasti pornokoskea. Pitänee treenata pehmeää b:tä.
21.9.
  • Illan Zoom-kirjamarkkinoinnista (Historikern i samhället) jo hyvä uusi sana. Fritidsforskare kuullostaa paljon täysijärkisemmältä kuin harrastaja. Ei ota vastaavalla tavalla kantaa osaamistasoon?
23.9. 
  • [Hesari otsikoi "Muinoin ei juuri menty naimisiin serkkujen kanssa – nykyään serkun naiminen on suositumpaa kuin entisinä aikoina" ja kommentoin] Kerrankin "muinoin" & "entisinä aikoina" on oikeasti kauan aikaa sitten: 45000 vuotta. Alkuperäisessä artikkelissa todetaan, että historiallisella ajalla sukulaisavioliittojen määrä on vaihdellut (much intriguing geographic variation in parental relatedness has been observed).
24.9.


30.9.
4.10.
  • Mitä en olisi halunnut lukea kirjan introssa: "To read it in its entirety, as a sustained argument, invites frustration."
5.10.
  • Jos maamme näyttää tiilitaloilta ja romupihoilta, se on kulttuuriamme ja kulttuurimaisemamme! Ei kulttuuri ole ihanne, vaan sitä mitä eletään. [kommenttina Atte Korholan twiittiin "Maamme luonnonympäristöjen runtelu on tapetilla. Mutta vähintään samassa mitassa olemme tärvelleet kulttuurimaisemaamme. Keltatiililättätalot, aaltopeltihallit, romuläjäpihat, väärin vedetyt sähkölinjat - kylät ja raitit tuhottu"]
7.10.
  • Luen ruotsalaista gradua, jossa on viitattu sekä väikkärini ohjaajan että sivuohjaajan tutkimuksiin. Eli parempi kuin oma käsikseni tällä hetkellä.
8.10.
10.10.
12.10.
  • @AtlasUralic oli iltapäivän esityksistä @SuomenAkatemia iloisin yllätys - mennyt aiemmin ohi. Kieltä, arkeologiaa ja DNAta yhdistävä karttakäyttöliittymä on auki, mutta työn alla vielä kapasiteetin kohennus.
13.10.
  • Miksi nykyaika on historiantutkimukselle parempi kuin menneisyys, osa n+1245: nykyajan kirjassa mainittu Ranskassa 1797 julkaistu teksti on edessäni ilman mitään varsinaista vaivaa tai viivettä. [FB-päivityksissäni pari päivää myöhemmin: Historiantutkijana 2020-luvulla onnea n+4519: väikkärit pdf-muodossa ja sanahaku.]
14.10.
15.10.

2 kommenttia:

Kari K kirjoitti...

Nuo vanhat junanvaunut ("puuvaunut") Tampereella liittyivät varmaan "Rautatiealan Unionin Tampereen osaston" järjestämään Juhlajunaan 25.9. Veturina toimi 80 vuotta sitten Lokomon Tampereen tehtaan valmistama höyryveturi Hv 3 995. Yleisö pääsi junaan seuraavana päivänä. Ks. https://www.steamrail.fi

terveiset Tampereelta
Kari

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Onko mitään, mitä et tietäisi?!