tiistai 17. toukokuuta 2011

Kerrankin mielenkiintoinen kuppikivistoori

Huom! Sisältää seksuaalista kanssakäymistä

Olen täksi kesäksi ilmoittautunut neljälle kotimaiselle ja yhdelle Ruotsiin suuntautuvalle arkeologiaretkelle. Jollei ihmeitä tapahdu, tulen siis seisomaan useammallakin pellolla ja ojanpenkalla oppaan selostaessa kuppikiviteorioita. Tavakseni on tullut (kuppikiviantipatiani tähden) antaa näiden mennä yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos, jos sitäkään. Eli ohi on saattanut mennä yhtä suuria helmiä kuin se, joka löytyi Geoff Holderin kirjasta 101 things to do with a stone circle.

Kirja koostui otsikkonsa mukaisesti 101 tavasta, joilla megaliittisiä muinaismuistoja on käytetty/kohdeltu historiallisena aikana. Ensimmäisenä otsikkona oli seksi ja hedelmällisyys. Teksti alkoi vapaasti käännettynä seuraavasti:

Määrättynä päivänä koko kylän väki kokoontui aukiolle, jossa oli kuppikivi. Uskonnolliset ja maalliset johtomiehet pitivät puheet. Kaikki viittasivat maata vaivaavaan katoon ja nälänhätään sekä toivoon, että taivaan jumala siunaisi heitä päivän rituaalin seurauksena. Sitten nuorista parhaimman näköinen mies ja nainen astuivat esiin, riisuutuivat ja no, kyllä te tiedätte. Toiminta keskeyttiin niin, että siemenneste saatiin talteen. Siihen sekoitettiin viljan jyviä ja yhdistelmä levitettiin kuppikivelle niin, että kupit täyttyivät. Sitten koko väki rukoili nälänhädän päättymistä.

Näin olisi tapahtunut Ruotsissa 1800-luvulla. Kuvauksen kirjailija oli löytänyt Vitlycken museosta. Ja kaikki museoiden näyttelyissä ja painetuissa kirjoissahan on totta.

Ei kommentteja: