tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kajaanin asukkaat ja kadonnut Okkonen

Digitoitujen sanomalehtien aarteita on kirjoitus Muutamia tietoja Kajaanin kaupungin taloista ja tonteista sekä niiden omistajista vuosia 1729-1820, joka julkaistiin sanomalehdessä Kaikuja Kajaanista 3.-17.6.1909. Kirjoittaja ilmoittaa lähteikseen Kajaanin kaupungin Raastuvanoikeuden ja Maistraatin arkistossa säilytetyt lainhuudatus pöytäkirjat vuodesta 1727 alkaen; pesänkirjoituskirjat 1736 vuodesta viime aikoihin saakka ekä maistraatin pöytäkirjoista löytyvät taksoitus- ja tihuntiluettelot ja tonttien nimiluettelo vuodelta 1736. Lisäksi hän on tutkinut kaupungin vanhimpia kirkonkirjoja ja vertaillut niissä olevia tietoja maistraatin pöytäkirjoihin.
Helpomminhan tämä olisi käytettävissä kun kirjoittaisi puhtaaksi, mutta jätän jollekin muulle tehtäväksi. Jollei ole jo julkaistu toissaallakin.

Ja kun teksti ei ole helposti haettavissa, en jaksa tarkistaa onko siinä mukana Pentti Okkonen, joka vuoden 1786 paikkeilla matkusti kaupungista eikä miehestä sen jälkeen mitään oltu kuultu. Joten häntä kuulutettiin sanomalehdessä Inrikes tidningar 26.1.1796 perinnönjaon merkeissä.

Ei kommentteja: