tiistai 9. syyskuuta 2014

Small talk -harjoitus

Johanna Viitanen listasi blogikirjoituksessaan small talkiin sopivia ajatusleikkikysymyksiä. Olen ollut hänen kanssaan sosiaalisissa tilaisuuksissa ja mahdollisesti niin käy vielä joskus, joten lienee hyvä idea miettiä etukäteen fiksu vastaus esimerkiksi... kysymykseen Mihin menneeseen aikakauteen tai vuoteen matkustaisit aikakoneella? Miksi?

Haluaisin matkustaa tarpeeksi kauas, että olisi tarpeeksi outoa. Mutta ei liian outoa. 1600-luvulla on jäljellä "sivistymättömyyttä", josta tiedän valmiiksi jotain. Voisi oppia uutta, mutta en olisi täysin pihalla, kuten mahdollisesti keskiaikaisempana aikana.

Vuosisata oli paljolti sotainen ja surkea. Jos olisin totinen aikamatkaaja, valitsisin edustavan vuoden. Mutta olen enemmänkin turisti, joten hakisin historiankirjoista hyvän sadon jälkeisen vuoden, jolloin aurinko paistoi.


Sillä tietenkin tähtäisin kesään. Ehkä sunnuntaihin, sillä vapaa-aika on hauskempaa kuin työnteko. Työntekokin voisi olla mukavaa katseltavaa, mutta ajan arvomaailmassa minua tuskin jätettäisiin työllistämättä.

Sunnuntaitakin parempi olisi juhannus. Kunnon bileet.

Ja minne? Tietenkin Kokemäelle. Ainoa maasto, jossa osaisin menneisyydessä liikkua.

Vastaukseni on muuten Viitasen mukaan väärä. Siitähän sitä keskustelua sitten syntyisi.

P. S. Muutama vuosi sitten mietinnässäni oli Jos saisi soittaa menneisyyteen? 

Kuva kirjasta Humour, Wit, & Satire of the Seventeenth Century, collected and illustrated by J. Ashton. L.P. Digitointi British Library, jakelu Flickr Commons.

Ei kommentteja: