maanantai 15. huhtikuuta 2013

Blogikirjoituksen satoa

Viime torstainen voutikirjoitus ei ainoastaan poikinut omaa jatko-osaani sunnuntaina, vaan myös...

1) Sain Jussi Tolvelta kommentin, jolla täydennettiin Johan Martasen taustaa. Mies oli Kemistä asti!

2) Lähetin blogitekstin pohjalta Kotivuoren ylioppilasmatrikkeliin pientä korjausta, joka tehtiin viikonloppuna Johan Avellanin tietoihin. Kotivuoren lähettämästä sähköpostista sain tietää, että ylioppilasmatrikkelissa on nyt näkyvissä viimeisin päivityspäivämäärä. Erinomainen lisä!

3) Pentti Kamberg innostui SukuForumilla selvittelemään tekstissäni mainitun Mats Pohlssonin taustoja. Kun SukuForumin tietojen säilymisestä on äskettäisen tuhon jälkeen epävarma olo, poimin tähän Kambergin löydöksiä.

Hiskin mukaan siltavouti Mats Pohlsson hukkui 56-vuotiaana entisenä siltavoutina ja haudattiin Mämminmäestä 24.8.1763.

Matsin kanssa 12.10.1740 oli mennyt naimisiin Mämminmäestä Lisa Henriksdotter Huttu. Hän on SAY:ssä 1738 lapsuudenkodissaan veljien Henrik ja Johan kanssa.

Perheettömälle siltavoudille Henrik on Kamberg löytänyt Hiskin kastetuista vuonna 1748 patronyymin Henriksson eli hän on mahdollisesti Lisan veli. Johan-veljestä tuli Lasse Iso-Iivarin luettelonkin mukaan Hutun seuraava isäntä.

4) Kambergin teksteistä tajusin Hiskin jääneen heikolle hyödyntämiselle. Harjavallassa oli 8.1.1743 haudattu Lammaisista nimetön jahtivoudin veli ja Pirkkalasta 30.3.1788 "gl: skallfogd: Jacob Koube" 78-vuotiaana. Ilmeisesti jälkimmäisestä kyse, kun Harjavallassa vihittiin 29.5.1748 "jacht:fogd: Jacob Rope" ja Vinnarin Tuiskulta "bd:d: Lisa Thomasdr:".

Jos teen blogitekstistä joskus artikkelin, täytyy tarkistella lisää.

Ei kommentteja: