torstai 8. helmikuuta 2024

Ylioppilasmatrikkeli ja responsiivisuus

Jatkoa kuukauden takaiseen tekstiin Ylioppilasmatrikkelin käytettävyydestä

1) Eilen oli aihetta testata Ylioppilasmatrikkelin käyttöä Microsoft Edgellä ja useat aiemmat valituksen aiheeni olivat siellä aiheettomia. Eli teksti oli järjellisen kokoista ja valikko jatkuvasti näkyvissä. Eli Chromen puolella näytetään verkkoyhteyteni mukaisesti mobiiliversiota ja Edgessä jotain normaalimpaa. (Jos joku tietää, miten Chromen tietokoneella voi pakottaa ei-mobiiliin, niin pliis kirjoita kommenttiin. Googlaus osui vain sivuihin, joissa käsiteltiin kännykän selainta.)

Ilmeisesti tähän liittyy myös se, että Chromessa suorat ulkoiset linkit ylioppilaiden sivuille eivät toimi, vaan URL leikkaantuu ?:n kohdalta ja päätyy etusivulle. Jolloin pitää hakea ylioppilas esiin esim. numerollaan, mutta...

2) Testailun syynä oli se, että yritin hakea ylioppilasta matrikkelinumerolla ja epäonnistuin. Myös Edgessä. Numerolla 3907 ei tule yhtään tulosta ja numerolla 1864 esiin tulee 77 ylioppilasta, mutta pienin eli päällimmäinen numero on 11264. Sillä kyseinen henkilö on kuollut vuonna 1864. AAARGH!

Testasinkohan tätä edellisellä kierroksella? Eli onko toiminnallisuus hajonnut siirrossa vai sen jälkeen? Yks ja hailee, sillä

3) Sivustolla ei ole Edgessäkään näkyvässä versiossa mitään Helsingin yliopistoa tarkempaa vastuutahoa, yhteystietoja tai palautelomaketta. Eli resposiivisuus, jolle olisi tarvetta ja käyttöä, puuttuu.

Ei kommentteja: