keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Historiaa kartalle ja maisemaan, osa 3

Osa 1 13.11.2011., osa 2 3.12.2011 ja taas on kuukausi vierähtänyt. Tarkoitukselliseksi sarjaksi en tätä tarkoittanut, mutta aihe palaa jatkuvasti nenän eteen. Tänään...

1. Twitterissä, jonne oli linkitetty HistoryToday-juttu, jossa selostettiin sivustoa Locating London. Leikin sillä minuutin verran ja suljin ikkunan, sillä en halua täyttyä kateudella.

2. vanhoissa muistiinpanoissani, jonne olin tallettanut linkin sivustolle Virtuaalipolku. Se on Hämeenlinnan kaupungin ylläpitämä ja onnistui ärsyttämään minut geneerisellä nimellään niin, etten ollut tutustunut sisältöön. Vahinkoja sattuu.

Nimittäin kun pakitin etusivulle osui silmiini henkilöhistorialliselta vaikuttava Aleksanteri Ahola-Valon elämänkaari. Hieman aneemisen oloisien karttaikonien takaa löytyi yllättävän rikasta informaatiota:

Muita "historiallisia karttoja" palvelussa löytyy juuri siitä säilötystä linkistä.

... Tärkeintähän on laittaa tietoa esille mahdollisimman moneen erilaiseen paikkaan ja ikiomille sivuille, jossa tekstit ja kuvat ovat hyvässä tallessa siihen asti kun rahoitus loppuu. Esimerkki elävästä elämästä: Anu Lahtinen kirjoitti Savitaipaleen seutu -blogissaan perinnemaisemasta ja linkitti sivustoon Matka Etelä-Suomen perinnemaisemiin. Klikkaamalla yläpalkin matkailukohteita saa maakunnittain listoja, joista aukeaa kohdetietoja yhteystietoineen. Onkohan joku päivittänyt näitä hankkeen päätyttyä vuonna 2006? Mieleen tulee (taas) Nina Simonin blogikirjoitus... mutta myös se miksi kirjoitan itse blogiani enkä päivitä wikipediaa: oma on vaan kivempi.

P.S. Muistatteko vielä sivuston paikallishistoria.fi, jonka julkistuksesta raportoin viime huhtikuussa? Yritin löytää siitä tänään jotain kehitystä, mutta epäonnistuin.

Ei kommentteja: