torstai 11. kesäkuuta 2009

Vanhat pellot kartalla!


Terveiset Kansallisarkistosta. Asiat tulivat hoidettua ja niinpä selailin kirjastossa sukututkimuskansion lehtiä. Salon seudun sukututkijat julkaisevat pienikokoista lehteä, joka olisi helppo ohittaa. Mutta mitä pienempi sitä nopeampi selata läpi...

Ja bongata esittely sivustosta www.lounaispaikka.fi, josta löytyy Lounais-Suomen karttoja. Eikä mitä tahansa karttoja, vaan myös ISOJAKOKARTTOJA. En meinannut silmiäni uskoa, mutta kyllä piti paikkansa. Ei digikuvina alkuperäisistä vaan vanha tieto uudenaikaisessa formaatissa.

Hieman hankalasti löydettävissä tosin. Etusivulta ensin Karttapalveluun. Sitten yläreunasta Ympäristötutkimus. Sitten oikeassa reunassa täppä Ympäristökartaston kohdalle ja klikataan "Siirry eteenpäin". Seuraavassa näytössä oikeassa reunassa täppä Maisemahistorian alla oleviin Isojakokarttoihin. Kun siinä on täppä, voi klikata "Hae"-näkymän esiin ja laittaa siihen sopivan paikannimen. Ymmärtääkseni kattavuus yläkulmassa olevan kartan mukainen. Itse sain esiin Mähkärlän pellot.

(Isojakokarttoja on ollut palvelussa keväästä 2007, onpahan mennyt minulta ohi, kun en aluetta usein tutki.)

1 kommentti:

Juha kirjoitti...

On pahuksen hienosti tehty - koska tutkin mm. Kiskoa, olen tuon bookmarkannut aikoinaan.

Ainakaan itselläni ei toimi Mozilla Firefoxin kanssa, vaikka IE toimii moitteetta.

Nyt pitäisi selvittää, miksi maapaikkamme tontin reunalla on "arvoalue"?!?!?