keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Täydennysosia

1) Komeasta Ruotsin paikallisaikakuvasta tuli tietenkin mieleen yritykseni saada selvyyttä Suomen paikallisaikojen luopumisen ajasta.

2) Tuija Wetterstrand jatkoi ja syvensi Krimin sodan sotavankeja Ranskassa kirjoituksestani Sotavankimme Ranskassa.

3) Päiväkirjoistaan tuttu Anders Ramsay sai kuvitusta Turun museokeskuksen Alexandra Nummenpään blogitekstistä Valokuva-albumien inhimillinen historia, jossa kuukauden esineenä on Anders Ramsayn valokuva-albumit. Näitä ollaan digitoimassa, joten aiheeseen voi olla syytä palata myöhemmin. 

4) Aikanaan julkaisin Hilja Valtosen tuotannon ystäville Aitta-lehden jutun ja joitakin Kansalliskirjaston digitoinneista löytämiäni Valtosen tekstejä. Nythän näitä voisi etsiä 1930-luvultakin. Ilokseni on muitakin, jotka osaavat arvostaa Valtosen tuotantoa, ja mukava oli kuunnella Anna-Liisa Haavikon toimittama radio-ohjelmasarja Hilja - painosten kuningatar.

5) Väikkäriä väsätessä on päässyt yllättämään eurooppalaisen kulttuurin yhtenäisyys. Toisaalla tämä konkretisoitui, kun Ruotsista tutut kistukirjeet eli kaappien tai arkkujen sisdäpintoihin liimattavat painokuvat tulivat vastaan Twitterin kautta 1500-luvun Ranskassa.  

6) Linkitin viimeisimpään pääkallopäivitykseen yhden jakson SR:n Hän jätti jäljen -sarjasta. Muut jaksot olivat

Ei kommentteja: